Azt egyelőre senki nem tudja, hogy lesz-e még valaha Loveparade, vagy – a Dr. Motte által életre hívott felvonulás – a Rave The Planet Németországban, viszont úgy tűnik mégsem marad parádé nélkül az ország. Ugyanis ismét megrendezik az Union Move elnevezésű felvonulást!

A Loveparade-del ellentétben ez a név már koránt sem biztos, hogy ismerős lesz bárkinek is. Ennek oka, hogy egy nagyon régi dologról van szó, amit 1995 és 2001 között rendeztek Münchenben. A több, mint 25 éve útjára indított kezdeményezés oka a kábítószerrel való visszaélések okozta rendőrségi túlkapások, valamint a Münchenben akkoriban esedékes szigorú nyitvatartási rendelet ellen hivatott felhívni a figyelmet.

Az Union Move azonban idén már nem Münchenben, hanem Mönchengladbach-ban kerül megrendezésre. A szervezők arra számítanak, hogy a holland határ közelsége pozitív hatással lesz a megjelentek számára. A felvonulás dátuma 2022. július 16.

A szervezők nyilatkozatából az is kiderült, hogy céljuk nem csak egy nappali utcai felvonulás megszervezése. Azt szeretnék, ha a környék összes promótere csatlakozna a projekthez és a parádé után számos afterparty várná az érdeklődőket. Fő céljuk a fiatal tehetségek bemutatása. Az Union Move Parade eseményeire legalább legalább 20 000 zenerajongót, DJ-t és szervezőt várnak majd.

„A zene látható” elnevezésű mottóval meghirdetett esemény az elektronikus zene számos irányzatát le kívánja fedni, így techno, house, goa, trance, electro, breakbeat és drum and bass DJ-k is be fogják mutatni a tudásukat.

Szerencsére számos felvétel kering a korábbi rendezvényekről a Youtube-on, íme egy 22 perces videó a mindmáig utolsó, 2001-es felvonulásról: