Nemrégiben indult útjára zárt Facebook csoportunk, ahová rövid idő alatt máris mintegy 500-an csatlakoztatok. A Facebook-csoportok számos előnnyel bírnak. Egyrészt sokkal jobb organikus elérést biztosít, mint egy sima Facebook-oldal, ahol alapesetben a követők 10%-hoz jut el 1-1 bejegyzés. A csoportokban megosztott bejegyzéseket ehhez képest szinte az összes tag látni fogja. További nagy előny, hogy a csoportokban szavazást is elindíthatunk. Kísérleti jelleggel meg is néztük, mit tud ez a funkció. Így aztán szavazásra hívtuk a csoporttagokat. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Primate.hu olvasói szerint melyik volt az év hazai klubja és fesztiválja, valamint ki volt 2021-ben a legjobb (kedvenc) DJ Magyarországon. Több mint hatszáz szavazat érkezett, amit nagyon szépen köszönünk mindenkinek! A végeredmény számunkra több, mint tetszetős. Csupa olyan név és helyszín került dobogóra, ahol csak a valódi minőség számít és akik maximálisan megdolgoztak a sikerért.

Az év hazai klubja

1. Turbina Kulturális Központ
2. Cinema Hall
3. A38

Durva, hogy az első és a második helyezett klub is 2021-ben nyitotta meg kapuit. A Turbina alig néhány hónapja üzemel a nyolcadik kerület szívében. Teljesen megérdemelt az első helyezése, több alkalommal jártunk mi is a Vajdahunyad utcai egységben, ami a nappali nyitvatartás (csak este 10-ig mehet a buli) ellenére is óriási sikertörténet eddig. A Cinema Hall eddig szintén maximálisan hozta a várakozásokat, a house, melodic techno és populárisabb techno irányzatok rajongói új otthonra leltek. Szerencsénkre az A38 mostanában ismét egyre gyakrabban nyit a számunkra is izgalmas elektronikus zenei rendezvények irányába. Egyébként a dobogóról az Aether, Flashback és Sonic is alig néhány szavazattal maradt csak le.

Az év hazai fesztiválja

1. Alkotótábor
2. DAAD Gathering
3. Kolorádó

A pandémia miatt két éve nem rendezték meg a legnagyobb fesztiválokat, így a „kicsiknek” nem kellett attól tartaniuk, hogy a nagy számok törvénye alapján letaszítják őket a „nagyok” a dobogóról. Az Alkotótábor lassan 20 éve biztos pont a techno és house szerelmeseinek körében. Az Ozora Fesztivál helyszínén megrendezett, négynegyedes hangzásra fókuszáló DAAD Gathering pedig olyan line up-ot hirdetett ki az idei évre, hogy szinte biztos a 2022-es győzelmük ebben a kategóriában. A Budapest környéki erdők mélyén megrendezésre kerülő Kolorádó pedig kétségtelenül a legvadregényesebb helyszín, öt éve biztos pont a fesztiválnaptárban. Igaz itt az átlagéletkor sokkal alacsonyabb, mint a másik két helyen.

Az év hazai DJ-je

1. Isu
2. Zvezda Beta
3. CVRDWELL

Ebben a kategóriában érkezett a legtöbb szavazat. Az első két helyezett hamar elhúzott a többiektől, a harmadik helyért Jaffa Surfa is sokáig versenyben volt, csupán néhány szavazattal maradt alul. Az Aktrecords tulajdonosaként, a Technokunst és az Alkotótábor főszervezőjeként Isu számos alkalommal megmutatta tudását, legyen szó warm up-ról, vagy éppen főműsoridős „veretésről”. Zvezda Beta a hazai élmezőnyben szinte egyedüliként éri el azt, hogy kizárólag a pultbéli képessége alapján szerzett helyet a dobogón, nem tartozik hozzá semmilyen más brand, ő a klasszikus DJ-k mintapéldánya, mondhatni az utolsó mohikánok egyike. CVRDWELL évről-évre komolyabb produkcióval rukkol elő a dj-zést és producerkedést illetően. Hétvégén pedig megnyitja saját klubját is (lásd a nyitóbuli bannerét a cikk alatt), melyről még sok szót fogunk ejteni hamarosan.

Ha pedig még nem vagy tagja a Facebook-csoportunknak, akkor ezen a linken keresztül tudtok csatlakozni a belépő kérdések megválaszolása után: https://www.facebook.com/groups/364788765076977