Csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi folyik mostanában Csepelen. Egyre nagyobb a mozgás arrafelé. Pénteken nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a GRID Budapest, ami a főváros underground közösségének egyik új kedvence lehet!

Ehhez pedig minden adott, ugyanis a GRID azt pont azt a szellemet képviseli, amit mi is a legfontosnak tartunk. Ez ugyanis tényleg egy szerelemprojekt. A hely egyik alapítója a Vault-sorozatok házigazdájaként megismert CVRDWELL, akit a Primate.hu közönségszavazásán éppen most szavaztak meg a 2021-es év 3. legjobb hazai DJ-jének, Neve garancia a minőségre és a kompromisszummentes zenei világ megvalósítására. Társa pedig a Rebels csapata, akik pedig szintén bebizonyították rendezvényszervezőként, hogy a techno legmagasabb polcáról válogatják fellépőiket a minőséget illetően.

A GRID pillanatok alatt a budapesti klubszíntér egyik legizgalmasabb színfoltja lehet. A 300 fős befogadóképesség pont a legideálisabb. Az egész klub egy erős kis közösségnek köszönhetően épült, amibe mindenki beleteszi maximálisan a felszabadítható idejét, energiáját és a szívét, hogy közösen valami valóban értékeset hozzanak létre. Szeretnének egy saját közönséget kiépíteni és az eddig hallottak alapján erre minden esély megvan rövid időn belül.

Miután sikeresen lezajlott a főpróba, eljött az idő, hogy a nagyközönség is megtapasztalhassa ezt az élményt. Pénteken lesz a nyitóbuli, a klub este 11-kor nyitja meg kapuit. A zenei utazást CVRDWELL fogja kezdeni, majd Freddy K veszi át a pultban a stafétabotot. Személyében egy igazi veteránt üdvözölhetünk, ugyanis a 90-es évek óta erősíti a techno színteret – többnyire a háttérből – és tart ki mai napig  a vinyl mellett! Maratoni DJ szettek és különc szelekciók jellemzik játékát, reméljük pénteken is lesz alkalma ezt átadni a közönségnek.

1993-ban, mindössze 21 évesen indította rádióműsorát, a Virus napjainkban is nagy sikerrel fut. Egy évre rá leszerződött a legendás ACV kiadóhoz, ahol kiadta első EP-jét. 1995-ben jelent meg debütáló albuma, a Rage Of Age – aminek hangzását két kedvence, a Chicago acid és a rock inspirálta – ez egyből meghozta neki a nemzetközi ismeretséget is. Miután a Virus elérte a csúcsot, az ACV-vel pedig bejárta a világot, Freddy K felhagyott a DJ-zéssel és háttérbe vonult. Útjára indították az Elettronica Romana nevű kiadót, Donato Dozzy és Giorgio Gigli is itt jelentette meg az első EP-jét. Freddy K 2009-ben költözött Berlinbe, ahol rövidesen megalapította a KEY Vinyl elnevezésű labelt, ahol többek között Hector Oaks is bontogatta a szárnyait. Újra elkezdett zenélni, kedvenc berlini klubunkban, az ://about blank-ben nem ritkán 12-16 órát áll a lemezjátszók mögött. Ilyenkor pedig a techno teljes spektruma terítékre kerül, legyen szó Soft Cell, WestBam vagy éppen Bronski Beat szerzeményeiről. 2013-ban zenélt először a Berghainban. Szerinte egy DJ szett utolsó 20 perce a legfontosabb, úgyhogy már csak ezért is érdemes a legvégsőkig maradni! Hallgassátok csak meg az egyik legfrisseb mixet, amit a HÖR adásában készített el. Esély sincs arra, hogy megtudd a teljes tracklistet, pedig az összes zene magával fog ragadni!

Fontos megjegyezni még, hogy a bejáratnál az összes telefon kameráját le fogják ragasztani, így semmi sem fogja elvonni a figyelmet a zenei élménytől. Ennek a döntésnek nagyon tudunk örülni, így kellene tenni más helyeken is.

Azt hiszem ez már bőven elég hívószó arra, hogy ott legyünk a hazai klubszíntér legújabb fejezetének indulásánál. Freddy K először fog Magyarországon játszani. Készülj fel arra, hogy olyat fogsz hallani, amilyet még soha senki mástól!

Esemény: https://www.facebook.com/events/436818307921382