Egyre több ország enyhíti a koronavírus következtében életbe lépő korlátozásokat, és vannak olyan helyek is, ahol teljesen fel is oldották őket. Ilyen például Anglia, Írország, Skócia és Dánia, ahol minden intézkedést eltöröltek. És úgy tűnik, hogy egyre többen követik a példájukat.

A svéd kormány például bejelentette, hogy szerdától enyhíteni kíván a korlátozásokon. Eltörlik a 23 órai kijárási tilalmat, valamint a bárok és éttermek befogadóképességének korlátozását is. Nyilvános rendezvényeken pedig nem ellenőrzik többet az oltási igazolásokat.

Nagy valószínűséggel Svájcban is megszűnnek február 17-től a járványügyi intézkedések. Nem kell többet maszkot hordani és az oltási igazolást sem fogják kérni. A végső döntés azonban várhatóan csak február 16-án születik meg.

Jó hírek érkeztek Barcelonából és Katalóniából is. Február 11-től újra nyitva lehetnek a klubok, mindenféle korlátozás nélkül. Azaz eltörlik a kapacitás korlátozását és nem fognak se maszkot, se oltási igazolványt kérni a belépéskor.

Magyarországon nem vezették be a szórakozóhelyek kapacitásának korlátozását és maszkot sem kell hordanunk a buliban. A legfrisebb döntés szerint két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – jelentették be a csütörtöki kormányinfón.