Az egykori NBA-sztár, Dennis Rodman nemrégiben felidézte az 1996-os NBA-finálé sorsdöntő mérkőzését megelőző éjszakát.

Repül az idő, Dennis Rodman tavaly ünnepelte a hatvanadik születésnapját. A 90-es években az egész világ ismerte a nevét és ez nem csak annak köszönhető, hogy összesen ötször emelhette magasba az észak-amerikai profi kosárlabdaliga bajnoki gyűrűjét. Az NBA egykori lepattanókirályának élete csodák, hihetetlen sztorik és tragédiák elképesztő elegye. Kismillió olyan történet van vele kapcsolatban, amit, ha elmesél az ember, azt mondod, nem hiszed el.

Pedig nem indult ígéretesen a történet. Egy ideig hajléktalanként tengette az életét. Bőven elmúlt már 18 éves, amikor még több. mint 20 centit nőtt. Majd negyedszázados profi pályafutása során pedig úgy élt, mint egy átlagos egyetemista: állítólag minden nap berúgott és négy órákat aludt esténként.

Nem volt ismeretlen számára a techno partik világa sem. Erről ő maga beszélt nemrégiben a Basketball Network-nek tett legutóbbi nyilatkozatában és legújabb könyvében, a Walk On The Wild Side-ban is olvashatunk róla. Rendszeresen járt bulizni és ez alól még a legnagyobb meccsek előtti éjszakák sem voltak kivételek.

Az 1996-os NBA-döntő fináléjában a Seattle Supersonics csapata volt a Chicago Bulls (itt játszott Rodman, többek között Michael Jorden-nel) ellenfele. A négy nyert játszmáig tartó összecsapás hatodik, sorsdöntő mérkőzése előtti éjszaka meglehetősen szelíden indult. Rodman-ék elmentek sushizni és a másnapi találkozót megelőző nagy izgalmak közepette legurítottak néhány pohár szakéval is. Itt azonban még nem ért véget a történet, ezután ugyanis Chicago ikonikus klubja, az általunk is jól ismert Crobar felé vették az irányt.

Rodman pedig egy szemhunyásnyit sem pihent a szezon legfontosabb mérkőzése előtt. Helyette inkább reggelig csapatta, amiről így mesélt:

„A Crobarban kötöttünk ki, ahol a nők forró viaszt csepegtettek a fájdalomtól eltorzult arcú férfiak mellbimbójára, miközben egy ketrecben PSYCHOBITCH zenéjének ütemére tették egymást magukévá. Reggel még elmentünk kajálni a Third Coast nevű helyre. Mikor kiléptünk az ajtón már rég felkelt a nap. Ekkor éreztem úgy, hogy készen állok az aznapi sorsdöntő mérkőzésre. Így is lett, meg is nyertük a találkozót.”

Rodman számára ez egy nagyon szükséges lépés volt, a Bulls pedig simán nyert a Seattle Supersonics ellen.

A Basketball Network így magyarázta az esetet: „Rodman hihetetlen energiával rendelkezett. A mérkőzés előtti szorongását vezette le azzal, hogy elindult az éjszakába. Ez segített neki feloldani a nyomást és felkészíteni őt fejben a szezon legfontosabb mérkőzésére. Dennis Rodman pedig nem okozott csalódást. Szerzett kilenc pontot, öt asszisztot és – amihez a legjobban értett – 17 lepattanót.

Íme a bizonyíték. Érdemes figyelni a 91-es mezben játszó csupaszív játékost. Ilyen teljesítményre képes az, aki előtte egész éjjel bulizott.