Kilencedik napja zajlik az Ukrajna elleni orosz invázió. A világ aggódva figyeli az eseményeket és ahol tud segít, amiből hazánk önkéntesei is aktívan kiveszik a részüket. De vajon hogyan éreznek most az ukrán zenei előadók? Ugyanis keleti szomszédaink számos közismert szereplőt adnak a nemzetközi elektronikus zenei vérkeringésbe. Daria Kolosova, Artbat, Spartaque, Miss K8 és Nastia bejegyzéseit gyűjtöttük össze.

DARIA KOLOSOVA

„El kell mondanom valamit. Az elmúlt héten idegösszeomlásom volt, ugyanis a jelenlegi helyzet nagyon személyes dolog a számomra. Luhanszk városából származom. 2014-ben igazi rémálom volt, amikor szembe kellett néznünk a háborúval. A családom még mindig ott él, minden nap felhívom az anyukámat, hogy jól vannak-e. Az időm stresszel és szorongással telik. Kérlek támogassatok minket, terjesszétek az Ukrajna elleni orosz agresszió hírét. Fuck Putin!”

ARTBAT

„Az orosz erők rakétatámadásokat indítottak Ukrajna városai ellen. Nem maradhatunk magyarázat nélkül. Ez a mi országunk, ahol születtünk és nevelkedtünk. Az általunk képviselt zászló színei. Miközben szerte a világon játszunk, büszkék vagyunk arra, hogy megpróbáljuk támogatni és fejleszteni országunkat. Ez a mi otthonunk. Felszólítunk minden oroszt, hogy tegyen meg mindent ennek megállítása és a civilizált világ védelme érdekében. Sok felkérést kapunk, hogy fellépjünk az Önök országában, de most Önökön múlik, hogy segítsenek megállítani a támadásokat.”

MISS K8

„Ilyen nincs, ez nem lehet igaz! Oroszország ma reggel bombázni kezdte az országomat és az összes nagyobb várost. A családom és a barátaim jól vannak.”

SPARTAQUE

„Kérlek osszátok meg, mert nagy szükségünk van az egész civil világ támogatására és segítségére. Nincs olyan ország az Európai Unióban, amely ennyire küzdött volna, elveszítve a hősöket, gyerekeket demokratikus jövőjéért az európai közösségben.”

NASTIA

„Lőszerre van szükségem, nem fuvarra”
Büszke vagyok az elnökünkre. Életemben először szavaztam, és nem tévedtem. Hatalmas tisztelet jár Ukrajna fegyveres erőinek is. Az ukrán férfiak a legbátrabbak és legerősebbek!”