Laurent Garnier a világ egyik elsőszámú DJ-je, nekünk pedig óriási kedvencünk. Azon túl, hogy igazán maradandó trackeket alkotott, igazi elektronikus zenei klasszikusokat, mint Crispy BaconColoured City vagy a The Man With The Red Face, a francia veterán kétségtelenül egyike azon különleges előadóknak, akik azért is meghatározó alakjai az elektronikus zenei szcénának mert nélkülük az egész nem tartana ott ahol ma tart. Nem véletlenül választották meg a 90-es években kétszer is a világ legjobb DJ-jének. Laurent Garnier nevét szinte az összes nemzetközi DJ kiejti, amikor arról kérdezzük őket, hogy kik inpirálták a kezdetekkor. Ami pedig a legszebb az egészben: lehet, hogy pillanatok alatt megtölti a legismertebb klubokat, de az igazi hype mindig is elkerülte őt. Nagy bánatunkra sajnos szökőévente egyszer szokott Magyarországon fellépni, és akkor még sokat is mondtam.

Tavaly készült el a Laurent Garnier életét bemutató dokumentumfilm. amit március 19-én a budapesti Toldiban is le fognak vetíteni. 

Egy feltörekvő rendező, Gabin Rivoire meggyőzte Laurent Garniert, hogy biztosítson teljes és eddig soha nem látott személyes valami szakmai hozzáférést a francia DJ mindennapjaihoz.

Követték Laurent Garnier-t a 2018/2019-es turnéjára, ellátogattak New York-ba Tokióba, Hong Kong-ba, Detroit-ba, Brüsszel valamit Londonba. A DJ életének eufóriája, a backstage-adrenalin és egy 50 éves művész kétségei és kérdései, egy táncparkettet látva tele gyerekekkel akik elég fiatal ahhoz, hogy a sajátjai legyenenek. 30 éves karrier! Mit keres még ott? Visszatérés a 80-as évekbe, a techno kialakulásának folyamata, legendás Manchester-i Hacienda-tól Detroit hátsó utcáihoz. Pályatársai közül többek közt Carl Cox és Jeff Mills is mehgszólal.

AZ „Off the record” című filmet a Frankofón Filmnapok keretein belül fogják bemutatni jövő szombaton, 20:30-tól. Jó hír, hogy magyar felirat is készülni fog hozzá. A filmvetítés után pedig lesz buli is, mégpedig az OMOH csapatának főszereplésével. A lemezjátszók mögött Klayman, Zora, Kali és Legars, a vizuálért pedig Miss Virgács fog felelni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/2195592377262057