A melodic house kétségtelenül napjaink egyik legnépszerűbb elektronikus zenei stílusa. Ami persze nem meglepő, hiszen a zenék szerkezetét fülbemászó vokál, csodálatosan szép dallamok és arpeggio hangzás jellemzi. Ez utóbbi játékmód a 17. századtól ismert, melyben az előadó az akkordot hangjaira bontva szólaltatja meg.

A melodic gyökerei a progressive house-ból eredeznek, de a 2010-es évek elejére jellemző deep house-ból is merít. A zenéket 120 bpm körüli sebesség jellemzi. A melodic house legjelentősebb képviselői mára már a legnépszerűbb DJ-k legfelsőbb kategóriájába tartoznak. Ilyen például Solomun, Dixon, illetve az ír Bicep és a svájci Adriatique duó.

Az indie dance az alternatív rockot vegyíti az elektronikus tánczenével, a stílusra jellemző zenék közös pontja az eltorzított gitárhang. Az indie dance legismertebb képviselői: Adana Twins, Whitesquare, Musumeci és Damon Jee.

A „Melodic House & Indie Dance Group” Facebook csoport tagjainak száma már átlépte az 1000 főt. Az adminok óriási munkát fektetnek bele a projektbe, minden nap friss tartalommal látják el a szinte kizárólag hazai rajongókból álló követőket. Éppen ezért a csoportban is magyar nyelven folyik a kommunikáció. Az adminisztrátorok összegyűjtötték az elmúlt időszak (2021 – 2022) legrelevánsabb hazai Melodic House és Indie Dance zenéit. 

Ugyanis egyáltalán nem állunk rosszul itthon ezekkel a zenékkel. Több neves hazai kiadó is ezen a vonalon mozog, mint például a Truesounds Music, Be Massive Records, vagy éppen a Secret Fusion Records. Ha pedig producerekről van szó, akkor Secret Factory, Sobek, Mulya és 88Dubs akiket feltétlenül meg kell említenünk.

A Spotify lista a teljesség igénye nélkül készült, de a srácok próbáltak minél több hazai producer munkásságát bemutatni.

Hogyha pedig szeretnétek csatlakozni, akkor itt tudtok belépni a csoportba: https://www.facebook.com/groups/2155710384681721