Múlt héten mutatták be az angol Dyson cég által piacra dobott fejhallgatót. Ami meglehetősen furán néz ki, hiszen a terméket légszűrővel is ellátták. Az eszköz első ránézésre egy maszkhoz hasonlít és funkciója szerint kiszűri  városi szennyeződéseket, gázokat, illetve allergéneket. Állítólag a káros anyagok 99%-át képes megszűrni.

A fejhallgatók fülrészébe kompresszorok kerültek. Eezek szívják a levegőt, majd megtisztított levegőt a fejhallgatót viselő orrába és szájába vezetik. Az mindenesetre nem derült ki, hogy védelmet nyújt-e a vírus ellen, vagy csak a kellemetlen szagokat tartja távol.

A Dyson eszköze négy különböző erősségben tisztít és van automata üzemmód is, ahol a fejhallgatók érzékelik a mozgást, és váltanak a tisztítási sebességek között. Például ha futás közben is viseli valaki, aki épp kapkodja a levegőt, akkor nagyobb lendülettel fog tisztítani.

A fejhallgató hangteljesítményét precíz jobb-bal egyensúly, alacsony torzítás, és olyan hangzás jellemzi, ami hűen adja vissza azt, amit a zenészek szerettek volna elérni a stúdióban. Az eszközt nem a covid ihlette, a mérnökök már hat éve dolgoztak rajta, mivel a WHO adatai szerint 10 emberből 9 nem jut friss levegőhöz.

Bővebb infót a termékhez ITT találtok.