Hazánk kifejezetten jól áll melodic house / techno vonalon, még nemzetközi viszonylatban is. Ez annak is betudható, hogy a stílus óriási népszerűségnek örvend idehaza, teltházas bulik sora jellemzi a dallamosabb vonal itthoni térhódítását. A hazai producerek által készített melodic szerzemények pedig rendre ott lapulnak a nemzetközi top DJ-k lemezestáskáiban, akik közül Adriatique és Innellea sem kivétel.

A svájci Adriatique duó kétségtelenül az egyik legismertebb név a piacon. A két Adrian fellépéseit a világ bármely pontján óriási hype övezi, nem véletlenül: született szelektorok, akik változatos, mégis nagyon markáns szettjeikkel teszik le a névjegyüket az európai top klubokban és fesztiválokon. Május 20-án ők nyitják a nyári szezont a Vasúttörténeti Parkban. Egy ideje pedig Denes Toth szerzeményével kergetik őrületbe a közönséget, ami már a legendás londoni Ministry of Soundban, illetve a milanoi VOLT klubban is megszólalt már. Íme a londoni felvétel:

Innellea szintén kétszemélyes csapatként indult el világhódító körútjára, azonban Michael Miethig már csak egyedül képviseli a projektet. Az általa megalkotott különleges frekvenciát olyan nagynevű kiadók közvetítik, mint az Afterlife, Innervisions, Atomnation, vagy éppen a Voltaire. Legutóbbi podcastjét az Adam Port-vezette Keinemusik számára készítette el, ahol a Radio Show 31. percének közepén csendül fel Denes Toth zenéje.

Denes Toth és Innellea kapcsolata egyre szorosabb, ebben a hónapban ugyanis két alkalommal is együtt zenélhettek. Először Máltán, majd két héttel később Budapesten is.

Denes Toth idén ünnepli pályafutásának 20 éves évfordulóját. A felvidéki származású DJ / producer hidat képez a magyar és a szlovák elektronikus zenei szcéna között. Nevéhez köthető a Moody nevű elektronikus zenei sorozat is. Fellépései a melodic house jegyében folynak, amivel már nem csak a két visegrádi ország, hanem a nemzetközi piac egyre ismertebb szereplőjévé vált. Rendszeres fellép világszerte jegyzett nagy nevek társaságában,  állandó résztvevője a legnagyobb magyar és szlovák fesztiváloknak, produceri munkásságának pedig többek között a liverpooli Circus Recordings, valamint a berlini Mono.Noise adott teret.

A fentebb említett két lejátszás után pedig biztosak lehetünk abban, hogy Denes Toth neve magasabb polcra került. A zenék címéről egyelőre nem sokat tudni, még egyik sem jelent meg hivatalosan. De ilyen óriási kaliberű fellépők lejátszása után biztosak lehetünk benne, hogy sokat fogunk hallani még róluk.