Szörnyű hírrel indult ez a hónap. Váratlanul elhunyt a hardstyle szcéna egyik kiemelkedő nemzetközi alakja, Ryan Biggs aka Delete.

Ausztráliában született, 2013-ban költözött Hollandiába – a hardstyle őshazájába – ahol hamar elfoglalta helyét a legnagyobbak között. Míg korábbi slágerei, mint például a a „Formula” és a „Syndrome” az undergroundnak számító harddocre hangzást képviselték, későbbi szerzeményeivel – mint például a „Ghetto”, a „Dismissed” és a „Level” 2014-es megjelenésével – a hardstyle sztratoszférába lőtte ki magát. Ryan később is ontotta magából a sikereres produkciókat, elég csak a Just Do It, a Funk, a The Truth mellett a Warface-t és legutóbb megjelent Dismissed Again-t megemlíteni.

Egyedi hangzása a hardstyle határait feszegette, produckiója egyszerre tűnt nyersnek, ugyanakkor kifinomultnak és játékosnak.

DJ-ként a stílus legnagyobb rendezvényein, mint például a Defqon.1, Q-BASE, Dominator, Masters of Hardcore, Hard Bass vagy Supremacy pörgette a lemezeket. Április 15-én Ryan Biggs aka Delete még a Rebirth Festivalon játszott. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.