A 24.hu számolt be arról a hírről, hogy meg vannak számlálva a Barba Negra napjai, legalábbis a jelenlegi helyén. A Rákóczi híd budai hídfőjénél ugyanis parkolóházat és irodákat fognak építeni.

Novák Előd, a Mi Hazánk XI. kerületi önkormányzati képviselője szerint a Barba Negra fennállásának 11 éve alatt közel 2200 koncertnek adott otthont, amit összesen 2,4 millióan láttak, de voltak sportesemények, színházi rendezvények és jótékonysági programok is. Track Terrace néven ráadásul korábban igen komoly hazai és nemzetközi fellépőket is felvonultatott a helyszín.

A tervek szerint az irodaház a telek Duna felőli oldalán épülne meg, a parkolóház 500 férőhelyes lenne. A Duna felőli épület 30, a parkolóház 12 méter beépítési magasságú lehet az előírások szerint.

A terület 1993 és 3005 között a magyar államé volt (ez lett volna az 1996-ra tervezett, végül elmaradt világkiállítás egyik helyszíne), jelenleg a Budai Zöldsarok Kft. birtokolja, akinek ügyvezetője egyben a Don Pepe étteremlánc tulajdonosa is. Ő úgy  nyilatkozott, hogy jóbarátjával a Barba Negra-t irányító Szűcs Mihállyal 2020-ban azért alapították meg a Barbanegra Kft.-t, „hogy közösen egy új, nagyobb helyszínen folytassuk együtt”.

A szórakozóhely vezetője szerint már a járvány előtt megtervezték a költözés részleteit, de az idei szezont még biztos, hogy az eredeti helyszínen kezdik. A Facebook-on így írtak erről:

A Barba Negra nem szűnik meg‼️ Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, illetve pletyka szinten is keringett a költözésünk híre, folyamatosan tervezünk új dolgokat. Ezek közé tartozik, hogy igen, idén új helyre fogunk költözni, ahol 12 hónapon keresztül, azaz egész évben egy helyen fogunk mindenkit nagy szeretettel várni több újdonsággal. Ennek pontos helyét, és ütemezését hamarosan tudatjuk veletek. A költözésig a Barba Negra zavartalanul üzemel a Neumann János utca 2. szám alatt‼️

Borítókép: Varga Jennifer / 24.hu