Psy trance rajongók figyelem! Egy igazán különleges kollaboráció eredményeként született meg az az esemény, mely során pszichedelikus hangtól lesz hangos a Duna vize a goa.hu és a Cruisin csapatának összefogásának eredményeképp.

A goa.hu 2020-ban ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. A stílus az ezredforduló környékén robbant be Magyarországon, a hazai közösség úttkörői pedig már a kezdetekkor látták, hogy a psy trance népszerűsítéséhez szükség lenne egy saját oldalra, ahol a goa zene történetét dolgozzák fel, party ajánlókkal, beszámolókkal és galériával megfűszerezve. Az alapítók a Solipse Festivalt követő eufóriában kezdtek neki az oldal szerkesztésének, amikor is több tízezer rajongó érkezett az országba a napfogyatkozás apropójából. A goa.hu hamar az ország legfontosabb trance forrásává nőtte ki magát, akik a hazai szervezők támogatása mellett saját projectekbe kezdtek. A partykat a számukra fontos értékek köré építik: szolidaritás, természetvédelem és erőszakmentesség. Fontosnak tartják kiemelni azt is, hogy a munka a barátságon alapult, mindenki hozta és adta, amit tudott. Bátran kijelenthető, létrejött egy nagyon erős trance-bázis. Ez pedig azóta sem változott. A goa.hu csapata időről időre budapesti helyszíneken rendez nagyszabású partykat, a jó idő megérkeztével pedig visszatér a gyökerekhez és a szabad ég alatt örvendezteti meg a rajongókat.

A budapesti Duna-part fantasztikus látképet nyújt, amit vétek lenne kihagyni. Ennek megfelelően se szeri, se száma a fővárosban megrendezett hajós buliknak. Azonban vitathatatlan, hogy ezek közül a Cruisin stabilan tartja vezető pozícióját. 2014-es indulásuk óta szinte állandó teltházzal működnek. Így a 2022-es év lesz immáron a kilencedik szezonjuk a sorban. A fő csapásirány a négynegyed (house és techni), május 21-én azonban psy zenétől lesz hangos az Európa Hajó fedélzete.

Az esemény főszereplői az Iboga Records képviseletében érkeznek. A kollektívát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen a psy trance legnagyobb szereplői mind az 1997-es alapítású dán kiadó égisze alá tartoznak, akárcsak Animato & Ticon. Ők ketten külön is a headliner szerepét tölthetnék be, most azonban egyesült erővel mutatják meg képességeiket.

A Ticon nevű formációt két svéd úriember alkotta, még 1998-ban. A goa alapjait ötvözték technós, repetitív hangzással, a tempót kissé lelassították, és az egész így már néhol szinte house-os hangzású lett, így hamar rá is sütötték a progresszív címkét. Ticon mondhatni a „kapudrog”, a négynegyed hangzás kedvelői is könnyedén beleszerethetnek általuk a psy hangzásba. Így tett anno ezeknek a soroknak az írója is, aki a techno világából csöppent élete első psy eseményére.

Animato is régi motorosnak számít a progressive psytrance történetében. Az izraeli származású zenészt korábban PTX néven is ismerhettük. Animato néven 2013 óta ontja magából az előremutató, modern hangzású zenéit, és utaztatja a trancereket világszerte.

A hazai körítésről sem szabad megfeledkezni, hiszen a goa.hu és a Cruisin közös hajókázáson Toge, Eltawave, Yury, Boohna, Danger és Botond is a lemezjátszók mögé áll.

A Cruisin és a goa.hu csapata május 21-án , az Európa Hajó fedélzetére várják a kialakult törzsközönséget és az irányzat felé nyitni vágyókat. A rendezvény 14:00-16:00 közötti gyülekezéssel indul, a tervezett indulás a Műszaki Egyetem főbejárata előtti kikötő a Gellért tér mellett. 16:00-kor kihajózunk és a naplemente után a főváros lélegzetelállító esti fényeire megérkezve kötünk ki 22:00-kor. Az ország legnagyobb nyitott mozgó tánctere lesz a tiétek ezen a napon! A hajó 3 szintjén napágyak, babzsákok, székek szolgálják a pihenni vágyók kényelmét, italpultból sem lesz hiány és mellette pedig többféle étellel lehet pótolni az energiát.

Esemény: https://www.facebook.com/events/374953971157798
Jegyek: jegyl.ink/ANIMATO-TICON-TICKETS