A székesfehérvári vasútállomástól nem messze, a MÁV Sporttelep és környékén megrendezésre kerülő FEZEN hazánk egyik legrégebbi fesztiválja, ami idén ünnepli 25 éves jubileumát.

„Bár a fő csapásirány a pop és a rock, a jeles évforduló alkalmából az elektronikus zene irányába is nyitnak a szervezők.” – erről Tobak Zoltán, az Artessa Music vezetője nyilatkozott, aki jó barátságot ápol Kovács Antallal, a FEZEN főszervezőjével. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a negyedszázados jubileum alkalmából Tóni lehetőséget biztosít egy dedikált elektronikus zenei helyszín kialakítására. Korábban szinte egyáltalán nem képviseltette magát ez a stílus a FEZEN-en, most azonban minden nap éjféltől egészen reggel 6-ig fog szólni a zene, sőt még annál is tovább.”

A FEZEN csupán egy kőhajításnyira található Budapesttől. Autóval és vonattal is egy órán belül elérhető a helyszín, A többi hazai fesztiválhoz képest kifejezetten olcsónak számít és nem lehet elégszer elmondani, hogy budapestiként bizony több ideig tart eljutni a Szigetre, mint lejutni Székesfehérvárra. Így aztán minenkinek erősen javasoljuk, hogy látogasson el ide! Már csak a pénteki és szombati elektronikus zenei programok miatt is.

A Party Arena-ban pénteken elsősorban a jelenkor hangzása fog dominálni. Az Artessa Music szervezésében megrendezett napon a német house szcéna két erős szereplője fog érkezni Super Flu és Magdalena személyében. A Super Flu lüktető elektronikájának pikantériáját az adja, hogy a srácok nem veszik magukat véresen komolyan, és pont vad képzelőerejük és remek humoruk az, ami annyira különlegessé teszi őket. Magdalena sem ismeretlen a hazai közönség előtt és sokan tudják róla, hogy ő civilben nem más, mint Solomun húga. A hazai felhozatalról Peter Makto, TOBAK és Kalocsay gondoskodik. És állítólag lesz még egy meglepetés vendég is, akinek a nevére hamarosan fény derül.

Másnap a szakma két veteránja fog érkezni Mauro Picotto és Westbam személyében. Róluk talán felesleges bármit is írni, mindenki ismeri a nevüket, aki legalább 15 éve követi az elektronikus zenei szcéna sorsát. Westbam a német elekrononikus zenei szcéna egyik pionírja, a Beat Box Rocker című sláger megalkotója, a Mayday ősatyja, a legendás Members Of Mayday duó (legismertebb zenéjük: Sonic Empire, Culture flash) egyik fele, aki már az 1988-as olimpián is lehetőséget kapott arra, hogy zenéljen. Mauro Picotto 1985-ben kezdte a pályafutását, ő az ezredfrorduló könyékének legismertebb olasz DJ-je, aki az elmúlt évtizedekben számos zenei stílusban (trance, techno, electro) kipróbálta magát, olyan nagynevű slágerek elkészítése fűződik a nevéhez, mint például a Lizard és a Komodo. Még ma is komoly hazai rajongótáborral rendelkeznek mindketten, így garantált a fokozott érdeklődés. A megfelelő fel- illetve levezetés pedig Budai, Kühl, Christian, Bertók, TOBAK és Bigusz dolga lesz ezen az estén.

További jó hír az, hogy a pénteki és szombati bulit is afterparty fogja követni, ami a kb. 800 fő befogadására képes Fezen Klubban kerül megrendezésre. Ráadásul egészen 14:00-ig fog tartani és a hazai legénység mellett Super Flu-ék is szerepet kapnak,  akik így aznap kétszer is fellépnek a FEZEN-en!

Bővebb infó: www.fezen.hu