Egy hónappal ezelőtt debütált hazánk egyik legrégebben futó vidéki elektornikus zenei rendezvénysorozata a fővárosban és máris itt a folytatás!

Na de kikről is van szó? Ugrorjunk vissza az időben, egészen 2001-ig! Bár a Secret Fusion rezidensei akkoriban éppenhogy betöltötték a 18-at, zenei intelligenciájuknak köszönhetően a rendezvény hamar az észak-magyarországi elektronikus zenei rajongók gyűjtőhelye lett. Ekkoriban még mindenki vinylről zenélt. Ezekben az időkben állítólag Sopronban voltak a legfrissebb zenék az országban, hiszen itt mindenki Bécsbe járt lemezeket venni, ami sokkal közelebb volt és sokkal nagyobb volt a választék, mint Budapesten. A folyamatosan növekvő vendéglétszámnak köszönhetően egyre ismertebb neveket sikerült a hűség városába csábítani. Elég csak megemlíteni Marco Bailey, Egbert, Robag Wruhme, vagy éppen Jennifer Cardini nevét.

A Secret Fusion rezidensei ekkoriban döntöttek úgy, hogy ideje vona már kellő komolysággal kezelni a dolgokat. Így aztán nevet váltottak, Junkie és Hawky párosa Secret Factory néven egyesült. Felépítették saját stúdiójukat, ahol moduláris eszközök egész tárházát sikerült betározni. 2019-ben indult útjára a Secret Factory páros saját lemezkiadója. És ahogyan a fókusz a fellépések terén is a minőségi elektronikus zenéken volt, nem lett ez másként a Secret Fusion Records esetében sem. A rájuk jellemző újvonalas indie dance hangzás hamar megtalálta az utat, a kiadó zenéi rendszeresen felbukkannak a legnagyobb nevek “lemezestáskájában” is.

Sőt a napokban minden idők egyik legnagyobb hazai produceri sikerét érték el azzal, hogy „The bull” című szerzeményük nem máshol jelent meg, mint az egyik legnagyobb brand-nek számító, Solomun által vezetett Dynamic Music gondozásában!

Így aztán biztosak lehetünk abban, hogy pénteken ezt a zenét is előben fogják prezentálni a VOLT Lokál pultjában. A Secret Factory célja, hogy megismertessék azt a fajta hangzást és életérzést, ami immáron több mint két évtizede ejti rabul az észak-nyugat magyarországi régió közönségének szívét.

De nem csak róluk fog szólni ez az este. A fellépők táborát színesíti Ivory is, az 1984-es születésű DJ/producer Milánóból érkezik. Személyében üdvözölhetjük az olasz elektronikus zenei szcéna egyik legizgalmasabb előadóját. Az általa képviselt hangzásvilág ugyanis teljesen más, mint amit megszokhattunk. Ennek megfelelően olyan neves kiadók csapnak le a zenéire, mint például a Kompakt, Innvervisions vagy éppen az Afterlife.

A buli felvezetésért pedig ezúttal is Lerm fog felelni, akinek a nevével már az előzőú budapesti Secret Fusion buli alkalmából is találkozhattunk.

2022.05.13. Secret Fusion pres.: IVORY (afterlife / innervisions at Volt Lokál

LineUp:
IVORY (afterlife / innervisions – IT)
SECRET FACTORY (diynamic / secret fusion – H)
LERM (surrealism / aoc – H)
Esemény: https://www.facebook.com/events/3046340782344157
Jegyek: ticket.deadcode.hu

Ha pedig szeretnél ingyen ellátogatni erre az eseményre, akkor három rövid kérdés megválaszolása után lépj be a Szakkör by Primate.hu Facebook-csoportunkba!