Ha új hónap, akkor új Airsound Records megjelenés! Ez hazánk egyik legsikeresebb, kizárólag techno-ra fókuszáló kiadójának receptje. Az Airsound Records az észak-nyugatmagyarországi régiójából terjesztette ki magát a nemzetközi techno színtérre. A 2015-ben alapított label célja kettős. Lehetőséget ad egyrészt a környék, illetve hazánk ambiciózus, illetve már komoly rangot szerző producereinek, de a feltörekvő nemzetközi előadók számára is teret ad.

Ma jelent meg a kiadó nyolcvannegyedik megjelenése a sorban. A friss release abból a szempontból különleges, hogy ezúttal maga a label boss, Akos Wex legújabb zenéi közül válogat, két remix-szel is megspékelve.

Akos Wex már egészen fiatalon magába szívta a techno szeretetét a soproni elektronikus zenei rendezvények vendégeként, de rendszeresen megfordult a legendás fertődi Graffity City-ben is. Nemsokára ő maga is elkezdett DJ-zni, majd saját zenéket írni. Miután egyre nagyobb sikereket ért el producerként, Sikztah vette a szárnyai alá, azóta pedig bejárta már hazánk szinte összes jelentős szórakozóhelyét és fesztiválját: Corvin Club, Arzenál (Budapest), The Etiket, Dumdum (Győr), Amper Klub (Pécs), Sunder Club (Szeged), valamint a Sziget Fesztivál. Több alkalommal zenélt már külföldi – igazán nagy hírű – klubokban is: Berlin (R19), Saarbrücken (Mauerpfeiffer), Grelle Forelle (Bécs). 2018-ban jelent meg első albuma, amit előtte és utána is számos EP követett olyan nagynevű kiadók gondozásában, mint például a Sutter Cane-vezette Driving Forces, vagy éppen a szintén hazai illetőságű Rawflex.

A friss EP mindegyik megjelenése kiválóan példázza a kiadóra oly jellemző sötét, ipari, már-már túlvilági hangzásvilágot. Nekem egyébként a CE-3 a kedvencem. De úgy tűnik nem csak nekem, a kiadványra ugyanis éppen ennek a szerzeménynek került fel két remix változata is, mégpedig Linear System és BRÄLLE tolmácsolásában. Ez utóbbi track hallható Amelie Lens legújabb podcastjében is!

A nemzetközi szakma is jól fogadta a megjelenést, számos feedback érkezett olyan nevektől, mint például Richie Hawtin, Dax J, Slam, Cristian Varela, Amelie Lens, Sam Paganini, Dubfire és Tommy Four Seven.