Raul Young 2022-ben is ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta! Személyében üdvözölhetjük a jelenkori hazai techno közösség egyik legígéretesebb képviselőjét.

A kőszegi származású fiatal DJ / producer ugyanis sorra szállítja a nemzetközi megjelenéseket. Olyan nagynevű kiadók gondozásában jöttek ki már zenéi, mint például a Sasha Carassi-féle Phobiq, a Glenn Wilson által alapított Planet Rhythm, na és Marco Bailey műhelye, a Materia. Ez utóbbi label különösen szoros kapcsolatot ápol Raul Young-gal. Olyannyira, hogy már három EP-je is megjelent a belga legenda által vezetett kiadó címkéje alatt!

Hogy ez mekkora szó, azt leginkább azoknak a névsorával tudjuk jellemezni, akiknek szintén van már EP-jük a Materia-nál. Ilyen ugyanis például Emanuel Top, Cristian Varela, Alex Bau Kyle Geiger és Electric Rescue. A 2018-ban alapított kiadó nemrég lépte túl az ötvenedik megjelenését.

Raul Young és Marco Bailey kapcsolata 2020. őszén kezdődött, amikor is Bailey meghirdetett egy remixversenyt. Összesen 10 beérkezett szerzeményt választott ki a „Marco Bailey & David Schwartz -Blaze” című remix EP hanganyagához, köztük Raul Young újraértelmezését is. Marco Bailey-nek olyannayira megtetszett a zene, hogy ezután folyamatosan elkezdte azt játszani, Raul Young pedig szorgosan küldözgette a Materia postaládájába a demokat. Ennek pedig egészen hamar beérett a gyümölcse, 2021. májusában Raul Young már egy hat track-ből álló saját EP-vel büszkélkedhetett a kiadónál, ami a „Y00Z Experience EP” címet viselte.

Fél évvel később aztán először nyílt lehetőségük személyesen is találkozni. Marco meghívta Raul Young-ot zenélni a legendás belgrádi Drugstore-ban megtartott Materia Showcase-re, ami hatalmas élmény volt és ugyanekkora lökést adott a fiatal hazai DJ / producer számára. Ekkor már körvonalazódott a következő EP terve is, a „Dull Experiment EP” idén januárban jelent meg ugyanott.

Mindkét kiadvány nagyon pozitív fogadtatásban részesült a nemzetközi szakma részéről, több zene is a Beatport Top 100-as listáján landolt és Marco Bailey mellett többek között Richie Hawtin, Charlotte de Witte, Julian Jeweil, Cristian Varela, vagy épp Deas is pörgette ezeket a track-eket.

Egyébként nem Raul Young az egyetlen magyar, akinek zenéjére Marco Bailey lecsapott. Hot X egyik szerzeménye 2019-ben került fel a Materia válogatáslemezére, Gabor Kraft EP-je pedig 2021. márciusában látott napvilágot.

A pénteken megjelent ‘Morning Prophet’ című EP így immáron Raul Young harmadik önálló lemeze egy éven belül a Materia gondozásában! A koncepció a korábbiakhoz hasonló, a szokványos táncparkett-orientált zenék mellett egy intro és egy offbeat track is helyet kapott a kiadványon. Az EP-n sejtelmesen hömbölygő hipnotikus hangok rakják egyből transz állapotba a hallgatóságot, hogy aztán elemi erővel törjön elő egy még sötétebb, indusztriális hangzás. Itt nincs idő az elmélyülésre, ezeknek a szerzeményeknek főműsoridőben a helye!

Hallgassuk is meg őket! IDE kattintva indul a prewiev. Az EP már elérhető Spotify-on de a Materia Youtube csatornájára is fel fog kerülni hamarosan teljes hosszában.

RELEASE DATE: 2022-05-13
LABEL: Materia
CATALOG: MATERIA055

TRACKLIST:
01. Hangar F
02. Sylvan Stop
03. Morning Prophet
04. In Pieces
05. Spark

Beatport link: https://www.beatport.com/release/morning-prophet-ep/3715514

Ha szeretnél még többet tudni a hazai producerek megjelenéseiről, akkor lépj be a a Szakkor by Primate.hu Facebook csoportunkba!