Lassan három hónapja tart a háború, az orosz – ukrán feszültség  pedig a zeneipartban is tettenérhető. Nastia (aki ukrán) már több alkalommal is célkereszt alá vette Nina Kraviz-et, legutóbb is súlyos vádakat fogalmazott meg orosz kolléganőjével szemben:

Nina közel két hónapja nem posztolt semmit a közösségi médiában. A legtöbb rajongója azt hiszi, hogy Oroszországban ragadt és bajban van, de ő most Berlinben él, járja a világot, ügyeket intéz, pezsgőt iszik, és úgy tesz, mintha semmi sem történne.

Nastia bejegyzése a DJ-kollégákat sem hagyta hidegen, ám legtöbbjükből ellenérzést váltottak ki ezek a bejegyzések, a többség Nina Kraviz pártját fogta. Nem így a Clone nevű holland lemezcég, aki a napokban jelentette be, hogy megszünteti az együttműködést az orosz művésznővel, amiért az még a mai napig nem foglalt határozott állást abban a kérdésban, hogy miképpen viszonyul az Ukrajnában történő invázióról. Elég szoros volt közöttük a kötelék, hiszen a Clone gondoskodott Nina Kraviz saját kiadójának, a Trip megjelenéseinek terjesztéséről. A szakítás okait az alábbi indokokkal magyarázták:

Korábban – még a Krím-félsziget annektálása után is – Nina Kraviz több olyan bejegyzést írt a közösségi média felületein, ami a Putyin-hoz kötődő szimpátiáját erősíti. Több alkalommal gondolt kellemes nosztalgiával a Szovjetúnióra, egy olyan rezsimre, ami a kisebbségek elnyomása mellett marginalizálta az LMBTQ+ közösségeket és közben milliószámra gyilkolta le az embereket. Nina legújabb válogatáslemezén („All His Decisions”) is Szovjetúnió-párti utalásokra lelhetünk. Ezek olyan súlyos vádak, amiket a jelenlegi helyzetben nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Nina Kraviz a háború kitörése után arról írt, hogy a békéért imádkozik. Erről a bejegyzésről sokan gondolták úgy, hogy nem volt őszinte. Nina Kraviz azóta semmit nem postolt a közösségi médiában. A Clone szerint elfogadhatatlan, hogy Nina Kraviz sem nyilvánosan, sem privátban nem tudatta velük azt, hogy elítéli-e az orosz agressziót és az áldozatokkal szemben sem mutatott empátiát, sok orosz művésszel ellentétben.

A Clone szerint Nina Kraviz-nek szíve joga hallgatni, de ezek után ők is fenntartják a jogot arra vonatkozóan, hogy ne fogadják el ezt a fajta hozzállást.

A Clone közleményének teljes, angol nyelvű szövegét ITT tudjátok elolvasni.

Nina Kraviz egyébként legközelebb a Sziget Fesztiválon fog fellépni a hazai közönség előtt.