Matthew Bushwacka! Benjamin generációjának sok tagjához hasonlóan az acid house megismerésével egy életre szóló csomagot kapott a nyolcvanas évek végén. Harmincöt éve tartó karrierjének folyamatos kritikai elismerése és közönségsikere fényében világos, hogy tehetségben sosem szűkölködött, de az útra a tudás mellé rendesen pakolt kitartást is.

Őrületes tempót diktált már pályája legelején is, tizennyolc éves korára a négy legfontosabb londoni klub rezidense lett. A kilencvenes évek közepén megszületett Layo & Bushwacka! felállással aztán ezt sikerült fokozni a végtelenségig. Bár folyamatosan járták a világot, nevük a londoni The End klubbal és a hozzá kapcsolódó End Recordings-szal forrt össze és vált legendássá. A kétezres évek szupersztár dj státusza sem falta fel őket, a stúdióban is folyamatosan képesek voltak előremutatót és maradandót alkotni. A duóhoz köthető, stílus határokat előszeretettel elmosó, zsánereket keverő négy album, három mix-lemez, temérdek single, remix többségének, és Olmeto nevű kiadójuk palettájának nincsenek szavatossági problémái. A house, tech-house, breakbeat világának mindenkori hivatkozási alapjai, ha minőségi kérdésekben érvekre van szükség.

Felfoghatatlan miként fért az idejébe, de mindig jutott energia a Bushwacka! szólókra is. A Plank Records katalógusa megkerülhetetlen, akárcsak az Oblongnál jegyzett fejezetei is kötelezőek. A 2010-es évektől fókuszba került Just Be projekt dolgai, vagy legfrissebb remixei is megerősítik, hogy munkái továbbra is külön kategóriát jelentenek. Pár hete a Psychemagik ikonikus cosmic diszkó duónak készült, enyhébb trippen átesett szimfonikus balearic break átdolgozásával igazolta, hogy ‘88 óta tartó láza semmit nem hagyott alább, ötletekben nincs hiány és az aktuális trendtől függetlenül hangja ma is releváns.

A DJ-ként szintén szuperlatívuszokban méltatott Matthew B nyári turnéja május 21-én az A38 teraszán is megáll és izgalmas délutáni iskolát tart a Sunburst hallgatóinak old school-ról és jövő időről, acidről, house-ról, breakről, természetesen nem szóban. A három és fél évtized néhány történésérere reflektál a házigazda kvartett is a már jól megszokott két színpados felállásban.

Esemény: https://www.facebook.com/events/540981734405830/540981737739163
Jegyek: https://cooltix.hu/b/sunburst