A Diynamic kétségtelenül az egyik legerősebb brandnek számít elektronikus zenei berkekben. A kiadót Mladen Solomun és Adriano Trollo hozta létre Hamburgban még 2006-ban. Adriano korábban promóterként tevékenykedett, ő volt az egyik első, aki 2002 környékén megismertette az észak-német kikötővárosssal az electro-house hangzást. EKkoriban Mladen és Adriano közösen szerveztek bulikat. Solomun ezeken a bulikon ismerkedett meg a szintén helyi erőnek számító Stimming-fel, illetve H.O.S.H.-hal, akikkel aztán közösen hozták létre a saját kiadójukat. A kezdeti időkben még a minimal számított a fő csapásiránynak és ők voltak az elsők akik az oldschool detroiti hangzást keverték a modern európai hangzással. 2013 környékén indították el a rájuk oly jellemző deep house hangzást, ami aztán az egész világot letarolta és popzenei magasságoka emelte a stílust.

A Diynamic Music tavaly ünnepelte fennállásának 15 éves évfordulóját. Az elmúlt másfél évtized alatt olyan nagynevű produceek számára biztosítottak megjelenési felületet, mint például az ARTBAT, Undercatt, Adana Twins vagy éppen Butch. Jól csengő nevek egytől egyig, hazai producereink számára nem sok babér termett a Diynamic háza táján, amíg aztán színre nem lépett a Secret Factory.

A soproni Secret Fustion partik rezidensei rendszeresen fellépnek hazánk legnagyobb e-zenei rendezvényein és a fesztiválokon. Időközben felépítették saját stúdiójukat, ahol moduláris eszközök egész tárházát sikerült betározni. 2016-ban jelent meg első saját EP-jük a berlini illetőségű Resopol Schallware gondozásában. 2019-ben pedig elstartolt a Secret Factory páros saját lemezkiadója. A rájuk jellemző újvonalas indie dance hangzás hamar utat tört magának, zenéik rendszeresen felbukkannak a legnagyobb nevek “lemezestáskájában” is.

A Secret Factory már régóta kacérkodott egy olyan zene elkészítésével, ami a „The Prodigy” vagy éppen a „The Chemical Brothers” hangzásvilágához hasonló, erőteljes elektronikával átitatott klubzene és csak sodor magával. A „The Bull” még tavaly októberben készült el, nem sokkal Solomun siófoki fellépése után. A Plázson a bosnyák származású DJ / producer önmagához képest egy elég veretős szettet tolt le a közönség legnagyobb örömére. A demót december környékén küldték el Solomunnak. Direkt neki szánták, más kiadót meg sem kerestek vele. Egy hónappal később jött a válasz, miszerint a Diynamic élénken érdeklődik az új zene iránt. Néhány hetes tesztidőszak következett, amikor is Solomun a fellépései során élőben is kipróbálta hogyan működik a kérdéses szerzemény. A közönség verre a lapot, így néhány héttel később a Diynamic Music jelezte, hogy a kiadó hamarosan megjelenő új válogatáslemezén a  „The bull”-nak is helyet szánnak. Időközben másik zenéket is bekértek tőlük, folyamatos kapcsolat alakult ki a Secret Factory és a Diynamic műhelye között. Így aztán reménykedhetünk abban, hogy hamarosan újabb hazai zenék is megjelenhetnek a kiadó gondozásában.

A Secret Factory célja, hogy minél több és változatosabb hangzásvilággal rendelkező kiadónál megjelenjenek. Nem szeretnék, hogy beskatulyáznák őket. Sokan tévesen a melodic vonalra helyezik őket, pedig mind a szettjeiket és mind a saját szerzeményeiket egyfajta változatos játékosság jellemzi, legyen szó lágyabb, törtes vagy éppen afro beütésű hangzásról. Ez a fajta mindenhova kacsintgatás lehet, hogy zavaró a közönség vagy éppen a piac számára, de őket ez nem érdekli. Együk legnagyobb példaképük – aki történetesen Carl Craig – is univerzális, ha producerkedésről van szó, pont ezt szeretik benne a legjobban.

VA – Four To The Floor 23
Release date: 2022-05-065
Catalog: DIYFTTF23
Label: Diynamic
Beatport: https://www.beatport.com/release/four-to-the-floor-23/3720783