Regal a tavalyi év végén zenélt nálunk utoljára itthon. Akkor még hideg mínuszok tomboltak kint, most azonban már alig várjuk, hogy az Arzenál újonnan kialakított szabadtéri színpadán mutathassa be tudását.

Gabriel Cassina (ez Regal polgári neve) régi ismerősként fog Budapestre érkezni. A tavalyi Katlan Fesztivál headlinere az elmúlt években több alkalommal is megfordult már hazánkban. Folyamatosan növelni tudta a hazai rajongói bázisát, és ő a pénteki eeményt szervező „Der Morgen” csapatának egyik nem titkolt kedvence is. Ami teljesen érthető, hiszen az olasz gyökerekkel rendelkező, de madridi székhelyű Regal mesterien lavíroz az underground és a mainstream között úgy, hogy mindkét oldal számára hiteles tudott maradni.

Olyan nagynevű kiadóknál jelennek meg zenéi, mint a Figure, Enemy Records, és az Ellen Allien által igazgatott BPitch Control, készített remixeket Amelie Lens-nek, Nina Kraviz-nek, és Emmanuel Top-nak is (akit az egyik legnagyobb példaképének tart), miközben a Berghain, KHIDI, Awakenings fesztivál közönségét is megtáncoltatta.

Egyik pillanatban még lélekemelő dallamokkal ejti transzba a közönséget, hogy aztán kíméletlen vasszigorral csapja oda a gyeplőt. Dallamos trance melódiák, vagy éppen savas acid futamok – eklektikusnak mondható szettjeiben az elektronikus zene széles tárházából merít.

2012-ben, vagyis éppen 10 éve alapította meg a saját kiadóját. Az Involve Records saját munkásságának terjesztése mellett olyan nagynevű producerek számára nyújtott már megjelenési lehetőséget, mint például Boston 168, Amelie Lens vagy éppen Alignment.

De nem csak Regal miatt lesz érdemes pénteken a Soroksári út felé venni az irányt. A hazai körítés is pont ugyanolyan izgalmas lesz, hiszen rutinos öreg rókák és feltörekvő fiatalok fogják váltani egymást a pultban Sikztah, Detective Kelly, Benke és And/Or személyében.

Esemény: https://www.facebook.com/events/341249161440896
Jegyek: https://oneticket.hu/dermorgen-regal-arzenal-220603