Az eset a Colorado állambeli Buena Vista városában történt az elmúlt hétvégén. A település  még hazai viszonylatban is aprónak mondható, hiszen lakosainak száma még a 3000 főt sem éri el. Ennek ellenére nem kisebb zenekar adott itt teltházas koncertet a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő Thievery Corporation.

A whashingtoni elektronikus zenei duó története már több, mint két évtizede indult. Zenéjükben a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika műfajai keverednek. Legutolsó albumuk 2020-ban jelent meg. Ők voltak a 2005-ös soproni Volt Fesztivál egyik fő headlinere, július 5-én pedig a Budaspest Parkban fognak fellépni.

Na de vissza a hétvégi koncerthez! Mark Farina osztotta meg az alábbi képet, övé volt a warm up szerepe ezen a bulin. Az 1969-es születésű DJ-nek Chicagoból indult a pályafutása, miután egy helyi lemezboltban összeismerkedett a legendás Derrick Carter-rel. Zenei munkásságát house, acid jazz és downtempo jellemzi, nevéhet köthető a Mushroom Jazz nevű válogatás sorozat, valamint Farbic legendás mixsorozatának 40. epizódja is. 2000-ben még a DJ Mag Top 100-as listájára is felkerült.

Amikor először megláttam a képet, azt gondoltam, hogy valahogy így készülhetnek a propagandaanyagok is. Ez biztos csak egy véletlenül megragadott pillanat és valószínűleg épp az egyik meghibásodott lejátszót cserélik ki. De nem. Ezt a setupot bizony teljesen komolyan gondolta a hangtechnikus. Persze Mark Farina simán megoldotta a helyzetet így is, ami nem csoda, hiszen több, mint 30 éves pályafutás van már a háta mögött. Csatatérbe állított egy telefont is, igaz pitch-et csak a cdj-n tudott állítani.