Andy Fletcher, a Depeche Mode alapító tagja és billentyűse május 26-án hunyt el. A zenész halálának híre sokként érte a zenésztársadalmat és a rajongókat. Az együttes különösen nagy népszerűségnek örvend itthon, így az elmúlt napokban számos megemlékezést olvashattunk a zenész életéről.

Az RTL Klub is hosszasan idézte fel a zenész élezútját. Andy Fletcher – ahogyan az együttes többi tagja is – imádtak Magyarországra járni, a keleti blokkban itt és Csehországban léphettek fel először, még a rendszerváltás előtt. Fletch egyébként odafigyelt az egészségére, redszeresen jógázott és futott. Utóbbi tevékenységében egy akkor 27 éves magyar lány volt az edzőpartere, aki annak idején bébiszitterként dolgozott az Egyesült Királyságban és a család akinél lakott, jól ismerte a Depeche Mode tagjait.

A Depeche Mode 1985 óta összesen 14 alkalommal koncertezett Magyarországon. De Andy Fletcher egy alkalommal szólóban is ellátogatott hozzánk. A 2004-es Events Hall-os DJ szettjére bizonyára még sokan emlékeztek.


A tragikus hír után sorra emlékeztek meg Andy-ről a nemzetközi DJ-k is. Nyugodjon békében!

Borítókép: Andre Havergo/Geisler-Fotopress/dpa via AFP