Árgus szemekkel figyeljük a hazai producerek nemzetközi visszhagnjait. Nagy örömünkre szép számmal akadnak ilyenek. Ilyen például Matt Klear is, akinek nevével egyre többször találkozunk a lejátszásokat és megjelenéseket böngészve.

Matt Klear 14 éve foglalkozik zenével és 16 éves kora óta ír elektronikus zenét. A Used Disco formáció tagjaként került először a köztudatba, három évig volt a budapesti Tesla.klub rezidense, később pedig megfordult a legtöbb hazai klubban és a Balaton Sound-on is fellépett több alkalommal. 2019-ben lehetőséget kapott a Defected Croatia-n, ahol a nemzetközi house szcéna élmezőnyével (Masters At Work, MK, Dennis Ferrer, Eats Everything, Sam Divine) osztozhatott a pulton. Az ezt követő évben kivált a Used Disco-ból, innentől kezdve arra törekedett, hogy kialakítsa 100%-ban önazonos hangzását. Stílusát a korai house szerzemények, az angol elektronikus zenei underground, valamint a breakbeat és a garage fúziója fedi le. Az elmúlt évben egyre nagyobb produceri sikereket ért el. Vezette már a Beatport Top 100 Electronica Hype chartot, valamint az Electronica Top Ten Releases-t is. Májusban pedig a Zana című szerzeménye tanyázott a Beatport Electronica Top 10-es listáján.

A szerzemény Nick Warren tetszését is elnyerte, aki a Buenos Aires-i Mandarin Parkban játszotta le a Zana Kastien Remixét, Matt Klear Yes című track-jét pedig a prágai közönség hallhatta Catz ‘N Dogz tolmácsolásában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt Klear (@matt.klear) által megosztott bejegyzés

A lengyel duó olyannyira a magáénak érzi Matt Klear hangzásvilágát, hogy legközelebb megjelenő kislemeze egyenesen a páros által életrehívott Pets Recordings gondozásában fog hamarosan napvilágot látni. És ez már a sokadik nemzetközi release lesz, ugyanis Matt Klear számos szerzeményt hozott már össze a 2005-ben Normal H által alapított londoni label, a Stripped Recordings cimkéje alatt,

Június 3-án pedig egy finom elektronikával átitatott, epikus felütésű remixe (amit Julian Koerndl – Messiah című originaljához írt) fog megjelenni a szintén londoni Somatic Records gondozása alatt. És az általa alapított Klear Records alatt is kijött már számos zenéje.

Zajlanak az események Matt Klear körül, ami egyáltalán nem meglepő, ha jobban megismerkedünk a munkásságával. Finom elektronikával átitatott szerzeményeit gyakran színesíti tört darabokkal (Euphoria), kellő mélységekbe kalauzolva a hallgatóságot. Hogy aztán néhány pillanattal odébb egy sokkal eufórikusabb (You and I), már-már trance-be hajló dallamvilág (Distance) ejtsen extázis közeli állapotba (Mind, Zana). A napsütéses idő beköszöntével könnyen tudunk azonosulni azokkal a house orientált bombákkal, amelyek bármelyik buli csúcspontjában hatalmasat szólnak és ilyenek a zongorafutomokkal, fülbemászó vokállal és könnyed nyári dallamokkal operáló trackekek (The Light) is.

Mindeközben Matt Klear bejutott a Petőfi Rádió által indított DJ-tehetségkutató 60 legjobb kiválasztottja közé, júliusban pedig az is ki fog derülni, hogy helyet kap-e az első tízben. 

Matt Klear zenéit a kifinomult és a könnyedebb hangzás kedvelői is a magukénak érezhetik. Ha így folytatja képes lehet a legnagyobb kiadóknál megjelenve egy igazi klubhimnusszal is előrukkolni. Rajta tartjuk a szemünket!

Instagram: https://www.instagram.com/matt.klear
Beatport: https://www.beatport.com/artist/matt-klear/872443
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7wcXI77PpwbiF8dKire7bS?si=x5AKRMBQSTGOk0FO4ze