Ma már Budapesttől a Balatonig, az Alpokaljától Nógrádig számos alkalommal szórakozhatunk a kedvenc zenéinkre a szabad ég alatt. A legszerencsésebbek ebből a szempontból azok, akik az alföldi régióban élnek. A statisztikák szerint itt számíthatunk a legkevesebb csapadékra, így sokkal nagyobb biztonságban táncolhatunk szikrázó napsütésben, mint máshol.

Bács-Kiskun megye korábban legendás klubélettel bírt, annak idején még Budapestről is tömegesen zarándokoltak át hétvégente, elég csak Kecel, Kiskunmajsa, vagy éppen Kishunhalas nevét megemlíteni. Mára már az összes klub bezárt és a régió elektronikus zenei életét néhány kisebb, de annál lelkesebb brigád tartja életben.

Közülük is kiemelkedik az Unique Sound, akik három évvel ezelőtt robbantak be a köztudatba. Rendeztek már bulit a Szelidi-tó partján, a kalocsai repülőtéren is és a siklósi várban is! Legközelebb június 18-án, azaz most szombaton hallhatunk újra felőlük, amikor is saját rezidenciájukon, a kalocsai Meszesi Duna-parton található FEVER-ben nyitják meg az idei szezont egy day & night piknik keretein belül.

A zenéről az Unique Sound rezidensei, ROB€RT és David, valamint milKyman, sco:rp és Xunder fognak gondoskodni. A maratoni day & night pikniken felvonul az elektronikus zene számos irányzata.

Az Unique Sound sajátossága, hogy a dj-zés mellett nagyrészt saját maguk installálják a hangot, fényt és látványtechnikát és a cateringről is ők gondoskodnak, így válnak komplex szervezői feladat részeseivé egy-egy rendezvény alkalmából.

Milyen a tökéletes nyári buli receptje? Napsütés, hideg italok, vízpart és igényes zene: a Unique Sound buliján egyszerre élvezheted ki mindegyiket! A legjobb, ha egy teljes hétvégét rászánunk a kikapcsolódásnak, hiszen a szervezők igen kedvező áron biztosítanak szállási lehetőséget az ideérkező vendégek számára. Az eseményre látogatóknak érdemes a környék turisztikai attrakcióival is megismerkedni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/s/e-picnic-f-e-v-e-r-wunique-sou/232803499061125/
Jegyek: https://oneticket.hu/e-picnic-fever-220618

Két héttel később, július 2-án pedig tovább folytatódik a Unique Sound nyári turnéja! A koncepció hasonló: maratoni hosszúságú elektronikus zenei open air party a vízparton. A helyszín ezúttal a kiskunhalasi Sóstó Beach Szabadidőpark (lásd a képet a helyszínről a cikk alján). A szervezők megkísérlik 11 óra erejéig felidézni azt az atmoszférát, mely méltó lehet a város éjszakai életének korábbi képviselőihez.

Esemény: https://www.facebook.com/events/s/electronic-beach-daynight-salt/4924551710988488/
Jegyek: https://oneticket.hu/electronic-beach-day-night-220702