Viktor Abai a hazai techno producerek legújabb generációját képviseli. Mindössze két éve kezdett el zeneírással foglalkozni, de máris a kontinens egyik legismertebb kiadójával szerződött. Hangzásvilága nyers és dinamikus ütemek, valamint lélekemelő melódiák között balanszol. A zeneíráshoz Ableton Live-ot használ, leginkább szoftveres megoldásokkal készíti a szerzeményeit és van egy Roland TR-8-as dobgépe is. Ennek érdekessége, hogy előző tulajdonosa a brazil technó páros, a Pet Duo volt, akik az eszközön még a kézjegyüket is rajta hagyták.

A fiatal hazai producernek az idei nyárra több megjelenése is be van tervezve, Viktor Abai ezzel pedig igen csak illusztris társaságba került. A Naked Lunch Records ugyanis az egyik legjobban csengő név a nemzetközi piacon. Az A. Paul által 2005-ben indított portugál label címkéje alatt olyan nagynevű nevek jelentették már meg zenéiket, mint Ben Sims, Industrialyzer, Fernanda Martins és nem utolsósorban The Advent.

Utóbbi egyébként különösen nagy hatással van Viktor munkásságára. 2013-ban, élete első techno buliján is a portugál DJ-t hallotta zenélni. Pár évvel később pedig már ugyanazon kiadónál jelenik meg a zenéjük. Van ennél szebb dolog?  A legutóbbi Hyper alkalmából Cisco személyesen is gratulált a jövőbeni megjelenéshez, ami előreláthatólag június 23-án fog napvilágot látni. Ez egy 3 zenéből álló önálló EP lesz, melynek a címe: Confused Behavior .

Viktor Abai és The Advent áprilisban találkoztak először, ahol élőben is lehetőségük nyílt megosztani egymással a tapasztalataikat. Reméljük, hogy ez egy hosszú és gyümölcsöző kapcsolat kezdete. A köztük lévő hasonlóság már csak a zenéjükben is rögtön tetten érhető: igazi főműsoridős csarnoktechno!

Viktor Abai “Self Destructive” című szerzeménye pedig a Londonban székelő Revok Records címkéje alatt fog megjelenni. Sötét, hipnotikus basszusok és úszó szintetizátor hangok keveredése rakja transzba a hallgatóságot. Az EP-re egy Lesser Of remix is felkerült, aki a mélyebb hangzású original után egy kíméletlen warehouse bombával színesítette a release-t és akinek erőteljes munkássága abban is megmutatkozik, hogy olyan kiadóknál kapott már helyet, mint a Green Fetish Records, illetve az SNTS által vezetett Sacred Court. Egyébként Lesser Of tetszését olyannyira elnyerte az original, hogy személyesen ajánlotta be Viktort a Revok figyelmébe, ahol korábban már ő is több zenét jegyzett. A kiadó pedig le is csapott a lehetőségre, akik még ezen a nyáron meg fogják jelentetni Viktor zenéjét.

Viktor Abai naptárában – az egyre figyelemreméltóbb produceri munkássága ellenére – egyelőre még nem hemzsegnek a fellépések. Nála alap tézis az, hogy előbb saját magát kell felépíteni, ki kell taposni az ösvényt, amit csak rengeteg szorgalommal és kitartással lehet elérni. Ez a folyamat pedig egy véget nem érő tanulás, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni. A szakma iránti alázat pedig az egyik legfontosabb összetevője ennek a játéknak. Azt érezzük, hogy Viktor jó úton halad és még sokat fogunk róla hallani a jövőben! Addig is csekkoljátok a weboldalát, ahol a korábbi megjelenéseit is meg tudjátok hallgatni: https://viktorabaimusic.com/