A Bedrock Records kiadó felfedezettje nélkül nem telhet el a nyári szezon.

Lost & Found, azaz elveszett és megtalált. Hogy miért is választotta magának Guy J ezt a kiadó nevet, amikor a legendás Bedrock Records élén álló John Digweed-del olyan mély szakmai kapcsolatba került, aminek okán a progressive house vezér egy alkiadó megalapítására kérte fel, azt nem tudjuk.

Viszont, ha bele gondolunk abba a ténybe, hogy teljes nevén mondva Guy Judah milyen érzékiséggel áll az elektronikus zene készítéséhez, akkor sejthetjük a választ: az elveszett lélek, akit a világ az elektronikus zenéjén keresztül megtalál.

„Nagyon érzékeny ember vagyok, ezért azt gondolom, hogy amit készítek, az az, amit akkor érzek, amikor készítem.” – írja biográfiájánál, melyben tömören teret kap minden olyan pillanat és érzés, ami Guy J-t eljuttatta a jelenbe, ahol a kétezres évek egyik legáramlósabb progressive house producereként és fellépőjeként ismerjük, világszerte.

Egészen fiatalon, már 14 évesen elkezdte ezt az utat, amiből még csak két évtized telt el, ami a közönség számára azért nagyon jó dolog, mert az elmúlt bő 20 év után még legalább ennyi ideig számíthatunk a zenei jelenlétére, ami minden személyes találkozáskor rendkívül feltöltően hat.

20 évesen már saját megjelenéssel büszkélkedhetett az izraeli szcénában akkor még kialakulóban lévő house/techno világban, de az igazi lendület akkor érkezett meg hozzá, amikor 1 évvel később, 2007-ben a Bedrock Records kiadta a Save Me nevű zenéjét.

Innentől kezdve pedig nem volt megállás, Guy J együtt nőtt fel a Bedrock kiadóval, és a világ végig nézhette és persze hallgathatta, ahogy az izraeli fiatal, kölyök képű srác a progressive house világ egyik legismertebb alakjává válik, aki ma már kifejezetten felnőtt férfiként áll a pultba.

2008-ban és 2011-ben megjelentek albumai is, természetesen a Bedrock színeiben, melyet mindkét alkalommal nagy siker övezett, és 2012 nyarán a Bedrock anyahajója vízre bocsájtotta a Lost & Found kiadót, mint Guy J kiadóját, ahol saját zenéi mellett az általa tehetségesnek érzett producerek munkái jelentek, jelennek meg sorra, olyanok például mint Kevin Yost, Guy Mantzur, Secret Cinema, Sebastian Leger, vagy a house körökben kiemelt kedvenc Eelke Kleijn.

Közben azért ő maga is megjelent más címkéken, például a Sudbeat, a Proton Music, a Deep Records soraiban, és 2013-ban az ausztráliai Balance Music is felkérte egy mixalbum elkészítésére.

Az elmúlt másfél évtizedes zenei jelenlétében volt szerencsénk több alkalommal is hallani Magyarországon, és szinte biztos, hogy minden fellépését varázslattal jellemeznék azok, akik résztvettek ezeken az eseményeken.

Most azért szedtük elő nevét, mert újból hallhatjuk a varázslatot, ami ráadásul helyszín tekintetében is varázslatos alkalomnak bizonyul, ugyanis Guy J július 15-én a Festetics-kastély udvarára szervezett Electric Garden fesztiválon lép fel, pénteki napon.

A fesztiválról bővebb infót a korábban közölt sajtóközleményben és a hivatalos eseménynél találtok, mi pedig adunk pár zenei okot a varázslat személyes megtapasztalására!

1. ok – a kezdeti Save Me track

2. ok – ezer szó, azaz a második albuma

3. ok – a remekbe szabott Balance mixalbum

Ű

4. ok – egy friss megjelenés a jelen munkásságból

5.ok – egy idei, élőben rögzített szett

Ez pedig a közelgő találkozási pont: