Az Alkotótábor szervezői minden évben kiemelt feladatuknak tekintik a legtehetségesebb hazai előadók bemutatását. Idén is kiírták fellépői pályázatukat, a zenészek maximum egy órás videóban jelentkezhettek április 17-éig. Ebben az évben 11 olyan DJ-t és producert köszönthetünk az Alkotótábor fellépői között, akik most fognak debütálni a nógrádi hegyek pultjai mögött.

Bad Rockets – Live

Akik különös vonzalmak éreznek a vas alapú live act-ek iránt, azok számára ez kihagyhatatlan programnak ígérkezik. Ugyanis analóg kütyükből és kábelrengetegekből nem lesz hiány!
Set time: szombat 17.00 – 18.00 Kisszínpad

Dtnb

Dorka 2019 óta aktív, személyében üdvözölhetjük a minőségi technot játszó feltörekvő hazai DJ-k egyik legjelentősebb képviselőjét, néhány hónappal ezelőtt őt is megszólaltattuk a róluk szóló írásunkban. Nevével egyre gyakrabban találkoztatunk, idén nyáron a Bánkitón és a Szigeten is számot ad kivételes tehetségéről.
Set time: szombat 20.00 – 21.00 Kisszínpad

Illben

Nincsenek könnyű helyzetben a vidéki szervezők. Éppen ezért különösen szimpatikus számunkra mindenki, aki az árral szemben úszva kitartóan építi a helyi szcénát. Bence pont ilyen, személyében üdvözölhetjük a pécsi székhelyű Betwixt sorozat alapítóját.
Set time: péntek 16.00 – 17.00 Kisszínpad

Jazzszigor

A szervezők szerint az idei felhívás egyik legerősebb pályázatával jelentkezett house kategóriában. A mellékelt mix alapján is kijelenthető, hogy igazán kellemes szelekcióra lehet tőle számítani a tábor első napján!
set time: szerda 18.00 – 20.00 Nyári Egyetem

Kali

Barbara nevével egyre gyakrabban találkozhatunk a budapesti éjszakában, legfőképpen az OMOH és a Persephone rendezvényein, de nemrégiben éppen Svájcban lépett fel. A zenei világát nehéz beskatulyázni: electro, acid, break, némi broken rhythm, némi bass music-kal megfűszerezve, mindezt vinyl-ről. Csak jó lehet!
set time: szombat 5.30 – 6.30 Nagyszínpad

Liro

Roland nem először látogat el az Alkotótáborba, visszatérő vendégnek számít már régóta, dj-ként azonban most fog debütálni a nógrádi hegyekben. A Fidull és a Rokoko eseményeinek meghívottjaként egyre számottevőbb szerepet játszik a hazai microhouse szcénában.
set time: szombat 12.00 – 15.00 Nagyszínpad

Livingtotem – live

“Elektronikus vasak összekötésével fenntartott lebegés az ipari ütemek és törzsi ritmusok közt.” Panoramic Barrier sötét alteregója. 100% analóg élő előadás egy maszk mögül előadva.
set time: vasárnap 2.00 – 3.00 Kisszínpad

S & H – Live

Négy kezes minimal house live act Peter Hyde és Szépe Martin tolmácsolásában. Az előadás különlegessége, hogy b2b jönnek a zenék a srácok eszközeiből.
set time: szombat 03.00 – 04.00 Kisszínpad

Szamy

Nevét a veteránok is jól ismerhetik, a psychedelic szénában is otthagyta már a kézjegyét. Szamy igazgatja a Haraszti birtok eseményeit, az Alkotótáborba pedig deep-house-techno analóg vinyl szettel for érkezni.
set time: szombat 8.00 – 9.30 Nagyszínpad

Tom_Ato

Egyre gyakrabban találkozhatunk nevével a budapesti éjszakában. Az elmúlt hetek tapasztalata alapján, akinek a művésznevéből kajára tudunk asszociálni, abban még soha nem csalódtunk! Tom_Ato-ra már csak azért is igaz ez a megállapítás, mert vinylről pakolja a trance-t.
set time: vasárnap 8.00 – 10.00 Nagyszínpad
s

Zságer Balázs – live

Zságer Balázs már zenélt korábban a Táborban, szóló felállásban először lesz hallható Virágospusztán. A kifinomult deep-dub techno rajongóinak érdemes lesz korán érkezni!
set time: csütörtök 21.00 – 22.00 Nagyszínpad

További fellépők: https://alkototabor.info/program-2022/