Múlt szombaton ismét megteltek Berlin utcái. A Rave The Planet eseményét eredetileg tavaly nyárra tervezték, de a járványügyi helyzet miatt a szervezők akkor úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak.

A Loveparade alapítójaként is ismert Dr. Motte által megálmodott esemény röviddel délután 2 után indult a Kurfürstendamm-ról. A 7 km hosszan tartó menet a Tiergartennél található győzelmi oszlopnál ért véget este 9-kor. Akárcsak anno a Loveparade idején.

Az eredeti, Dr. Motte féle Love Parade 1989-ben indult útjára. A felvonulás milliós tömegeket vonzott, később Berlinből a Ruhr-vidék felé vette az irány, ahol a történet 2010-ben tragikus véget ért. Ebben az évben Duisburgban tartották az eseményt, aminek helyszíne nem tudott megbirkózni az 1,4 milliós tömeggel, 21 főt tapostak halálra.

A [Fazemag] beszámolója szerint szinte semmi nem változott a 20 évvel ezelőtti állapotokhoz képest: alkohol a kézben, neon színek és Buffalok, extravagáns kinézetű partyarcok lepték el az utcákat, akiknek célja az volt, hogy kitűnjenek a tömegből – szinte bármi áron. A siralmas állapotban lévő toi toi wc-k szintén a régi szép időkre emlékeztettek – de ez legyen a legnagyobb probléma. A felvonulás egy kiadós esőzéssel indult, de a későbbiekben már végig sütött a nap. Összesen 17 kamion vett részt a felvonuláson. A járművekről többnyire techno, hard techno, house és psy trance dübörgött. A Loveparade visszatért. Még akkor is, ha most már Rave The Planet a neve.

Ha szeretnéd átélni az esemény hangulatát, akkor itt egy 6 órás (!!) videó a felvonulásról:

Borítókép: Print screen a ZLN Youtube adsából