Sokat gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk némi újdonságot csempészni a budapesti éjszakába. Nincs könnyű dolgunk, hiszen az elmúlt években gombamód szaporodtak az új szervezőcsapatok és ez különösen igaz az idei évre. Boldog-boldogtalan megpróbálkozott a rendezvényszervezéssel, többnyire ugyanazok a nevek pörögnek mindenhol. Nem szerettünk volna olyan fellépőlistát összeállítani, akikkel amúgy is gyakran lehet összetalálkozni a fővárosban. Így született meg tavaly az Electrocity ötlete, ami nagyon jól illik a Primate.hu által képviselt értékrendünkbe is.

Már csak azért is, mert oldalunk egyik legfőbb célkitűzése a vidéki történések bemutatása. Nincs könnyű dolguk a helyi szervezőcsapatoknak, de mindenhol megtalálható egy szűk réteg, akik hihetetlen elszántságról tesznek tanúbizonyságot. Kitartanak árral szemben is. Pénzt és időt nem kímélve tesznek azért, hogy az adott régió se maradjon minőségi zene nélkül. Őket szeretnénk bemutatni. Az Electrocity rendezvényein nincsenek állandó rezidensek, minden buliban kizárólag egy adott vidéki városból érkező DJ-k gondoskodnak a hangulatról. A hetedik Electrocity-bulink következik a sorban, eddig Szeged, Székesfehérvár, Miskolc, Szekszárd, Győr és Kalocsa feltörekvő DJ-it láttuk vendégül.

A július 24-i buli hangulatfelelőse: Dabas!

Dabas mintegy 15 kilométer hosszan nyúlik el a Budapestet Kecskeméttel összekötő 5-ös főút mentén.Dabas a budapesti agglomeráció második legnagyobb városa. A város négy eltérő történelmi múltra visszatekintő, egymástól markánsan különböző rétegződésű község összevonása eredményeként alakult ki. Alsódabas és Felsődabas egyesítésével keletkezett 1950-ben, majd 1966-ban hozzá csatolták Gyónt és Sárit is. Dabas első említése 1270-ből való. Gyón is ebben az időszakban alakulhatott ki. A tatárjárás lényegében elpusztította a két falut. A 15. században ismét népes települések alakultak ki a mai város helyén, ám 1597-ben a törökök a falvakat kirabolták, a terület ismét lakatlanná vált. Az ismételt benépesedés csak a 18. század elején indult meg. Ekkor alakult ki Dabas jellegzetes településszerkezete is. A település társadalmi élete is megindult, 1836-ban létrejött a nemesi alapítású Kaszinó. A II. világháborúban a zsidó lakosság nagy részét elhurcolták, s a háború befejeztével a töredékük tudott visszatérni Dabasra, többen inkább Izraelt választottak új hazájuknak, és kivándoroltak. 1984-től városi jogú nagyközségi rangot kapott, melyre 1989-ben a várossá nyilvánítás tett pontot.

A 17 ezer lakosú Dabast mindössze 41 kilométer választja el a fővárostól. Ez általában azt jelenti, hogy az itteni maroknyi közönséget könnyen  beszippantják a sokkal nagyobb lehetőséggel bíró budapesti rendezvények. Anno a kétezres évek elején, a helyi Kakas Hangár jelentett üde színfoltot a Dél-Pest Megyei partykultúrában, bezárása előtt már a kecskeméti régióból is közönséget vonzva. A gyakran emlékezetes rendezvényeken számos, ma már komoly szerepet betöltő lemezlovas fordult meg, falai között elhangzottak az évtized legnagyobb progressive house, breakbeat, drum&bass, goa és egyéb szerzeményei. Még nu jazz estek is akadtak. Ez az „aranykor” párhuzamos volt az országban fejlődő e-szcénával, és így szükségszerűen átalakult. Aztán jöttek a csendrendeletek, a szabályozások, és addigra már a generációs váltások is befolyásolták,  hogy egy időre az underground hangzások nyugovóra térjenek a térségben. Egy helyi lelkes fiatalokból álló mag azonban már 2017 óta azon dolgozik, hogy ez ne mindig így legyen. Abban az évben szervezték meg az első Uncompromising bulit, Rendezvényeik számát nem viszik túlzásba, ezzel is igyekeznek megtartani a bulik exkluzív jellegét. Az a réteg, akiket első sorban megcéloztak, viszont kitartóan jelen van a rendezvényeiken.

Az Electrocity vasárnapi buliján három DJ fogja képviselni a dabasi erőket. Niceberg nevét elsősorban az Uncompromising bulik főszervezőjeként ismerhetjük, de korábban rendszeresen fellépett a Szigeten a Cöxpon Stage-en, ő szervezte az ócsai Aluljáró Fesztivált és a dél-alföldi régióban is jól ismerik a nevét, hiszen több alkalommal zenélt már a Dunai Nyári Táborban is. Zeneileg dub / micro house vonalra számíthatunk tőle.

 

Tribe a ’90-es évek elején kezdett el a hazánkban akkor ébredező hip-hop zenével foglalkozni: saját kiadványok, fellépések, rendezvények szervezése. Az ezredfordulóra már az elektronikus zenék is képbe kerültek, ekkor már breakbeat és drum&bass zenéket játszott, majd bő tíz év után a techno is megérintette. 2017-ben csatlakozott az Uncompromising csapatához.

August Hoffer dobosként kezdte a pályafutását. Egy tengerjáró hajó zenészeként megkeresett pénzét házi stúdiójának kialakításába fektette. 2017-ben jelent meg első kislemeze, a “Do U Have a Bass?” a német Emerald&Doreen kiadó cimkéje alatt látott napvilágot. DJ-ként a Pontoonban debütált, de zenélt már a Homerun rendezvényén és a Több Technot a parlamentbe! afterpartiján is. Ő a 2019-ben indult Kinkster – Rave & Fetish csapatának egyik fő mozgatórugója, akiket néhány hónappal ezelőtt részletesen bemutattunk. Az általa prezentált zenei irányvonal a house és techno közé sorolandó, vasárnap deep tech minimalt fog játszani.

Várunk mindenkit szeretettel július 24-én vasárnap 18.00 – 23.00 között a a Pavilon Bar-ban, a budapesti Dunapart egyik legfelkapottabb szabadtéri szórakozóhelyén. A belépés ingyenes!
Esemény: https://www.facebook.com/events/593836449023662