Három éves szünet után rendezik meg a három évtizedes hagyománnyal bíró  regionális fesztivált, ahol vidéki szinten komoly e-zenei felhozatalt kapunk minden nap egy klubbelépő áráért!

Az idén immáron 30. jubileumi Körös-Toroki Napok azaz a KTN Feszt bő egy évtizede az elektronikus zenei műfaj kedvelőinek is a térség legimpozánsabb line upját hozza évről-évre. A korábbi években olyan nagynevű külföldi fellépők sokasága fordult meg itt, mint Marco Bailey, Deborah De Luca, Klaudia Gawlas, Sasha Carassi, Nastia, Luigi Madonna, vagy éppen Marika Rossa. Ha hozzátesszük, hogy öt darab helyszín van összesen (köztük a nagyszínpad a hazai pop-rap sztárokkal és egy komersz edm-stage is), a napi 6500 ft-os elővételes jegyár kifejezetten olcsónak számít a hazai fesztiválpiacon, ráadásul 12.990-ért három napos bérletet is válthatunk elővételben, amivel naponta csak 4400 Ft-be kerül a belépő erre a festői környezetben megrendezésre kerülő eseményen. Na de hogy is néz ki mindez?

Az idén immár két nap is lesz külhoni vendég: csütörtökön Thomas Hoffknecht fog érkezni a Drumcode istálló képviseletében, szombaton pedig az olaszok house legendája Stefano Noferini lesz a headliner. 

A koncepciót tekintve az első nap a német Drumcode guest mellett a hazai Rawflex és Dark Face labelek arcaival válik teljessé a line up: Gaga, Shabaam, Episode1, Robin Futaki és Deep Colors vezényletével egy autentikus techno eventet kapunk. Külön érdemes kiemelni, hogy az elmúlt évek kommericalizálódó techno szcénájában Gaga mellett Shabaam és Episode1 is az utóbbi években komoly nemzetközi sikereket ért el produceri szinten, csúcsminőségű megjelenések tucatjaival és a labelt is rengeteg top artist supportálja, ami megsüvegelendő. A szegedi Sing-Sing Carbon estjeinek házigazdája Robin Futaki és a dunaújvárosi Forge eventek szervező/rezidense Deep Colors pedig az ország ezen régiójában aktív szereplője és alakítója ennek a műfajnak, így egy illusztris line uppal lesz kerek a csütörtöki nyitónapja a fesztiválnak.

Pénteken hazánk büszkesége tölti be a headliner szerepét. Jay Lumen nemzetközi szinten a legelismertebb hazai techno előadó, (nem mellesleg ő is a Drumcode „istálló” tagja). Mellette az ország másik két legnépszerűbb hazai techno arca, a Mateo&Spirit páros és Sanfranciscobeat tekernek majd, akik a régióban különösen nagy népszerűségnek örvendenek. Az új generáció talán legtehetségesebb arca Raul Young, aki először lép majd fel a KTN-en, nem véletlen esett rá a szervezők választása, hiszen Raul egyre komolyabb nemzetközi elismerésnek örvend, sorra jelennek meg a legjobb kiadóknál trackjei és supportálják szerte a világban. A műfaj helyi képviseletében Elektro Groove és The DMX gondoskodnak majd a megfelelő fel- és levezetésről…

Szombaton a HOUSE kapja a főszerepet, ahol a Badgirls prezentálásában a világ top1 deep-tech/minimal labeljének is megválasztott (+ a beatporton is top3as eladást produkáló kiadó) a Deeperfect „apukája Stefano Noferini lesz a fő vendég. A szegedi Hungiban havi rezidenciával bíró Badgirls klubest a vidéki house kultúra egyik fellegvára lett az évek során. Kecel és a kiskunhalasi DTD után itt vitték tovább a fiúk e legendás klubok hagyományait, mely az utóbbi időben kizárólag a house-ra koncentrál. Így a James Cole vezette csapat „househead” arcai Collective Machine, és Capeesh Society adják a hazai supportot, akik mellett Pat Duff is dinamikus house énjével teszi teljessé a line upot. A srácok közül Collective Machine-nek és James Cole-nak is volt már több Deeperfect megjelenése és mivel a Hungiban is immáron többször is az egyik legjobb bulit hozta le a label főnök Stefano –  így tutira mentek mikor őt bookolták le headlinernek. Itt is szerepet kap majd egy fiatal regionális tehetség FlightOff személyében, az új generációt támogatva.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a KTN az ország legnagyobb homokos folyó menti fövenyén lévő stranddal együtt alkotta területen kerül megrendezésre, (amit ingyen lehet használni), a stage Void hangosítása mellett ár-érték arányban egy igen jó programot kapunk. Arról nem beszélve hogy pénteken napközben 14:00-tól 20:00ig a régió deep house arcainak szettjére lazulhatunk (többek közt vinylről is) a JK! arcai Balakrishnan és Little Fe, Derek Dunaújvárosból, FlightOff és MrG jóvoltából.

Online jegyelővétel: https://www.ticketportal.hu/event/Koros-Toroki-Napok-2022
Weboldal: www.ktncsongrad.hu
Event: 2022 KTN Feszt Körös-Toroki Napok Aug 4-5-6 official