Augusztus 18-21. között tizedszerre nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton egyik fő eseménye. A két év kihagyást követően ismét Zamárdiban megrendezett fesztiválra bérletet vásárlók most az ukrán menekültek sorsán is segítenek.

Idén nem egyszerűen csak visszatér Zamárdiba a STRAND Fesztivál, de a szervezők a megszokott színvonalú nemzetközi kínálattal készülnek a négynapos Balaton-parti programra. A korábban bejelentett világsztárokon felül idén a Nagystrandon lép fel Sean Paul, Parov Stelar, Timmy Trumpet, Tom Walker, Sam Feldt, The Stickman. Clean Bandit, Alvaro Soler és a francia house DJ, Kungs is.

„Sokszoros ünnep az idei. Örülünk, hogy két év kihagyás után végre egy olyan STRAND fesztiválra készülhetünk, amit régóta vár a közönség és a fellépőink. Augusztus 20-a alkalmából a Balaton legnagyobb tűzijátékát tervezzük Zamárdiban, de a Halott Pénz születésnapi show-ja megkoronázza a fesztivál programját” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője.

Számunkra a legérdekesebb az electroswing osztrák császárának, Parov Stelar fellépése, aki a hazai közönség egyik legnagyobb kedvencének számít, számtalan alkalommal fellépett már Magyarországon, 2017-ben a Strand Fesztiválon is.

Sean Paul legutóbb 2019-ben járt volna Magyarországon, ám akkor betegségre hivatkozva lemondani kényszerült fellépését. A jamaikai rapper rajongói így az idei STRAND Fesztiválon pótolhatják az elmaradt koncertélményt. Az idén máris új dallal, az „Everything But You”-val jelentkező Clean Bandit brit elektropop-trió már többször adott Magyarországon koncertet, Alvaro Solert azonban eddig mindössze egy alkalommal hallhatta élőben a hazai közönség, augusztus 20-án igazi ünnepi fiesztát várhatunk tőle.  A még mindig csak 25 éves Kungs pedig a David Guettát követő francia house DJ-k új generációját képviseli majd a fesztiválon. Az ausztrál DJ Timmy Trumpet számára sem lesz új a közönség, hiszen magyar felesége révén elég szoros kapcsolat fűzi hazánkhoz.

A külföldi neveken túl 50-nél is több hazai előadónak is biztos helye van már az augusztus 18-21. között megrendezett STRAND Fesztivál programjában. A két évvel ezelőtti mezőny olyan nevekkel bővült, akik már főszerepet kaptak a programban, ilyen AzahraihDzsúdló, vagy éppen a Carson Coma.  Az augusztus 20-án pedig itt a zamárdi Nagystrandon durran majd a Balaton legnagyobb tűzijátéka. A 2013-ban, a MOL Nagyon Balaton-sorozat kiemelt eseményeként elindított STRAND Fesztiválra a három és négynapos bérletek mellett kedvezményes diákjegy is vásárolható 29 990 forintért. A napijegyek ára az érdeklődéssel párhuzamosan emelkedik, így érdemes mihamarabb megvásárolni azokat. A fesztivál szervezője, a VOLT Produkció minden megvásárolt bérlet után 1000 forinttal az Ukrajnából menekülőket segíti az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

Bővebb infó: https://strandfesztival.com/