A svájci Gossau városában található Casa Solaris névre hallgató nyugdíjasotthon lakóinak egészen különleges élményben lehetett része. Egész napos bulit szerveztek nekik a létesítmény udvarán, ahol house & trance zene fog szólni. Oliver Hofmann ügyvezető elmondta azt is, hogyan született meg az ötlet.

A projekt ötlete egy hagyományos „Grill & Chill” este keretében fogalmazódott meg. Hofmann rögtön izgalmasnak találta a dolgot, és áldását adta az eseményre. A buli szeptember 16-án, délután 4 órakor fog kezdődni. A Casa Solaris hangszóróiból pedig kizárólag elektronikus zene fog szólni. Nem olyan hangerővel, mint klubkörnyezetben, de így sem lesz panasz.

A „20 Minuten” nevű svájci portál beszámolója szerint az idősotthon lakói rendkívül pozitívan fogadták az ötletet. A szervezők úgy terveznek, hogy este 8-ig biztos sokan részt fognak venni az eseményen az ott lakók közül. A legkitartóbbak pedig akár este 11-ig is ropni fogják a táncot. Hoffmann ugyanis biztosra veszi, hogy a lakók egy része táncolni fog, bár sokuknak óvatosnak kell lenniük, mert az elesés kockázata az életkorral nő.

A Day Rave, ahogy az eseményt hívják, nyilvános és ingyenes lesz. Kaja és pia is lesz természetesen, elfogadható áron.

Foto: Casa Solaris