Az elektronikus zene és a közösségi média kapcsolata állandó vita tárgyát képezi. Bár a Facebook, Instagram és a TikTok sok feltörekvő DJ számára segített a karrier beindításában, a jelenlegi helyzet mégis sok művész számára bosszantó. Így tett a brit trance legenda, John ’00’ Fleming is, aki nemtetszését fejezte ki a témában.

A „Közösségi média harca” című közleményében a múltra hivatkozik, „amikor még nem voltak kamerás telefonok és békén hagyták a DJ-ket […]”. Majd bővebben is kifejtette a nézeteit: „A DJ-pultok biztonságos teret nyújtottak számomra, leginkább azért, mert introvertált vagyok, és nem szeretek a rivaldafényben lenni. Ahogy beindult a karrierem, úgy voltam kénytelen a kamera elé állni a sajtófotók és interjúk miatt. Ez még nem is volt számomra annyira megterhelő, mert csak alkalmanként fordult elő, ami után aztán visszatérhettem a sötét klubokban végzett munkámhoz és a DJ-skedésre fókuszálhattam, vagy arra, hogy bezárkózzak a stúdiómba.”

  Björk azt üzeni, kattanjunk le a Facebookról, helyette inkább sétáljunk egyet. Az énekesnő szerint a közösségi média olyan, mintha megettél volna három hamburgert.

A közösségi média térnyerése aztán mindent megváltoztatott. „Nem számít, milyen jó voltál DJ-ként vagy producerként, a karriered a lájkok és lejátszások számán alapult, amelyeket az interneten harsány képekkel és videókkal generáltál” – mondta az 53 éves DJ/producer, aki rendszeresen fellép Ozorán is, majd így folytatja: „Olyan üzletté nőtte ki magát ez az egész, ahol a művészek profi fotósokkal turnéznak, hogy megkapják a megfelelő mennyiségű kattintásokat és lájkokat.”

Ő maga azonban nem érzi szükségét annak, hogy minden egyes pillanatát dokumentálja az életének, eszébe sem jut a telefonját használni. „Úgy gondolom, hogy a művészetre kell összpontosítani, és varázslatos teljesítményt kell nyújtania a közönségnek különleges produkciók és kiváló minőségű DJ mixek/rádióshow-k készítésével, amelyek maradandó emléket hagynak maguk után, nem pedig egy kedves fotót, ami aztán eltűnik a közösségi oldalak tengerében” – folytatta.