Nagyon úgy fest, hogy Palkonya is elfoglalta a helyét hazánk elektronikus zenei térképén. Történt mindez úgy, hogy lakossága alig kétszáz főt számlál. Ez az aprócska falu – ami mindössze egy utcával rendelkezik – a borvidékéről híres Villányi-hegység északkeleti oldalán fekszik, Villánytól mindössze 4 km-re. A község legnevezetesebb műemlékegyüttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy lemezjátszók kerülnek főszerepbe ezen a csodálatos helyen. Június elején már összegyűltek itt az elektronikus zene rajongói egy két napos dzsembori keretein belül, amikor is több mint 20 DJ lépett fel a Haraszti Birtokon.

Most is valami hasonlóra lehet számítani a Haraszti Birtok DJ Crew tagjainak és barátainak társaságában, ahol vinyl szettekből garantáltan nem lesz hiány. A zenei utazás már péntek délután kezdetét veszi. Másnap pedig a RadiOzora fogja élőben streamelni az eseményeket, ami nem csak a zene, hanem a háttérben megbúvó festői táj miatt is egészen különleges lesz.

A palkonyai szőlőhegyen – mindentől távol – megbújó Haraszti Birtok ugyanis csodálatos panorámával és energiával bír. Kevés ideálisabb helyszínt lehet elképzelni a feltöltődéshez. A hely adottságainak köszönhetően a legfinomabb villányi borok lesznek elérhetők a pultban és a konyha is üzemel. Attól sem kell tartanod, ha esetleg hűvösre fordulna az idő: tábortűz is lesz!

A zeneszüret minden érzékszervünkre különös hatást fog gyakorolni. A Birtok művészbarátainak jóvoltából fényfestés és videó vizuál gondoskodik a komplex élményről. És ha ez még nem lenne elég, egy egészen különleges performanszt is megcsodálhatunk Nagy Katalin Matild grafikus művész és Nagy Dénes festő jóvoltából, akik homokinstallációval fognak készülni. Nem véletlen, ha most hallasz erről először, ugyanis teljesen egyedülálló dolog az, amit ők csinálnak.

Varázslatos történetek kelhetnek életre a borostyánszín különböző árnyalataiban megvilágított üveglapon és ehhez csupán néhány kézmozdulatra lesz szükség. A sűrű képi metamorfózisokra épülő virtuóz mozgássorok fázisról-fázisra készülnek és túlnyomó részük improvizatív módon, az üveglapon születik meg. Az előadásuk attól lesz igazán különleges, hogy saját linó- és papírmetszeteket is felhasználnak.

A lemezjátszók mögött pedig a hazai undeground elektronikus zenei szcéna veteránjai és feltörekvő tehetségei fogják váltani egymást a pultban. Íme a teljes program:

Péntek
16:00 Nilz
18:00 Adx & Kele
20:00 Cheeky
21:30 Botond
23:00 Roland Handrick
01:00 Szamy
Szombat
11:00 Birtok Crew Dj’s & free jam
14:00 KaBosh
16:00 Independance x RadiOzora Live Stream – Sundi & Tatoo • Sundi Jr • Tsu • Korruptcop aka Techmesi
20:00 Mango
21:30 Octile & Korosi
23:00 Fiba & Wuki
01:30 Analog303
03:30 Heller & SpyralA belépőjegyek igazán baráti áron érhetők el és mindegyik tartalmazza a campinghelyeket is. De ha inkább a környékbeli vendégházak és szálláslehetőségek érdekelnek, akkor a www.palkonya.hu weboldalon tudsz körülnézni a lehetőségek után.———>
Esemény: https://www.facebook.com/events/s/birtok-electric-2022-09-09-10-/549663789973555/
Jegyek: www.tixa.hu/birtok_electric