A lopás ténye nem is lehetne nyilvánvalóbb. A SlothBoogie elnevezésű londoni DJ-kollektíva és lemezkiadó azzal vádolta meg a spanyol divatóriást, hogy jogtalanul használták fel a logójukat. Egészen pontosan a „Dancing With Friends” elnevezésű grafikát, amit egy ausztrál tervező, Steven Gavan készített és számos terméken és kiadványon szerepel, ami a SlothBoogie gondozásában jelent meg.

A ZARA szinte egy az egyben lemásolta a logót, mielőtt „Support local parties” címmel ellátva rányomtatták volna a gyerekeknek készült legújabb legújabb kapucnis pulcsikra. A Resident Advisor beszámolója szerint a kiadó vasárnap értesült először az ügyről. Steve Gavan így nyilatkozott az eset után:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Steve Gavan (@steve_gavan) által megosztott bejegyzés

A SlothBoogie most azt tervezi, hogy jogi lépéseket tesznek ebben a teljesen nyilvánvaló lopási ügyben. Azt szeretnék elérni, hogy a ZARA a kapucnis pulóverek eladásából származó teljes bevételt jótékony célra fordítsa.

  Egy Kanadában élő magyar DJ egyszer csak észrevette, hogy a JBL az ő képével reklámozza a hangszóróját

Az eset kísértetiesen hasonlít egy 2019-es hazai vonatkozású ügyre. Ben Colmen korábban sűrűn járta a budapest éjszakát, mielőtt kiköltözött volna Kanadába. Nagyjából akkor készült róla az a fotó is, ami aztán a JBL egyik hangszórójának dobozán díszeleg. Igen ám, de őt erről senki nem kérdezte.