Óriási népszerűségnek örvend hazánkban a melodic house / techno vonal, teltházas bulik sora jellemzi a dallamosabb zenék itthoni térhódítását. A hazai producerek által készített melodic szerzemények pedig rendre ott lapulnak a nemzetközi top DJ-k lemezestáskáiban. A stílus egyik legjelentősebb képviselője Denes Toth, akinek ma jelent meg legújabb EP-je. Aki rendszeresen figyelemmel követi a stílus történéseit, azok számára már nem ismeretlenek ezek a zenék. A nyári szezonban ugyanis a melodic vonal legnépszerűbb szereplői játszották őket folyamatosan. 

  Denes Toth zenéit a melodic vonal legnagyobb nevei pörgetik!

Az Automagic címre elkeresztelt EP összesen négy szerzeményt tartalmaz és egy tavaly indult kiadó, a berlini illetőségű New Tab Music gondozásában látott napvilágot. Ez a label hatodik megjelenése a sorban, olyan nagynevű producerek munkáinak adtak már teret, mint például Kevin De Vries, Adana Twins vagy éppen Ruede Hagelstein.

Mind a négy zene érzelmekkel túlfűtött melodikus house, amit spirálszerűen tekernek körbe az eufórikus dallamok, a stílusra oly jellemző arpeggio hangzással megspékelve.

Külön piros pont jár a címadásért. Hisszük ugyanis, hogy egy magyar nyelvű elnevezés rögtön felkelti a figyelmet a “tucat” angol elnevezések tengerében. És ha már a zenei produkció hozza azt a szintet, ami a nemzetközi vizekre szükséges, bátran használjuk az anyanyelvünket! Az EP-n szereplő – átlagban 7 perc hosszúságú és 121 – 123 BPM között mozgó – zenék közül az egyik a „Mindegy” címet viseli.

Denes Toth zenéi rendre ott lapulnak a nemzetközi top DJ-k lemezestáskáiban, az új szerzeményeket olyan nagynevű kollégák pörgették már, mint például a Tale of Us, Innellea, Adriatique, Matador, Lexer vagy éppen Glowal. Utóbbi a Sziget Fesztiválon rögtön két zenét is lejátszott az új EP-ről.

  Interjú - Denes Toth: 20 éve a pult mögött

Denes Toth így nyilatkozott a ma megjelent EP-ről:

„Szerettem volna egy kimondottan táncparkett orientált EP-t készíteni, ami igazából egy négy irányba mutató kislemez lett: van rajta főműsoridős kaparós-csapatós zene, egyel lazább gurulós cucc, húzósabb warm up, és egy (számomra) teljesen bemelegítő zene. A ‘Mindegy’ igazából egy spirituális ‘minden egy’ akart lenni, de így egyben jobban hangzik, két értelmű és még angolul is menő kiejteni.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés, amikor az első top artistok játszották le a szerzeményeit, így válaszolt:

„Nyilván nagyon jó! Az első lejátszás az Adriatique-tól a Ministry of Sound-ból jött, majd egy héttel később a milánói VOLT-ban is tolták a Mindegyt. Majd sorra jött Innellea, Tale of Us, Yubik… Miután kiment a hivatalos promó, még többben elkezdték játszani. Jó érzés bekerülni azok playlistjébe, akiknek a zenéit én is nagyon szeretem. Eleinte abszolút nem voltam benne biztos, hogy ezek jó zenék lettek, bár az első lejátszásnál a ‘Mindegy’ elég nagyot ment. Aztán pár hónap csend következett., hiszen először csak a legnagyobbaknak küldtem el a zenét. Ők meg nem arról híresek, hogy válaszoljanak. Végül amikor Máltán egymás után zenéltünk, Innellea kérdezte, hogy van-e saját zeném, így elküldtem neki. Egy héttel később már bele is rakta a Kontrovers-t a Keinemusik mixébe, majd elkezdte heti szinten tolni az Automagic-et. Itt jött el az a pont, amikor elkezdtem jobban hinni a dologban, hiszen ha egy olyan producer tolja, akinek imádom minden zenéjét, akkor csak nem lehet rossz.””

Denes Toth ezzel a megjelenéssel tehát sikeresen elérte azt, hogy a nemzetközi szakma is felfigyeljen rá, neve pedig még magasabb polcra kerüljön a szcénában. Fellépésekből mindenesetre nem szenved hiányt, ezen a nyáron több hazai és nemzetközi fesztiválon is találkozhattunk vele:  Balaton Sound (B my Lake stage) , Sziget Fesztivál (Colosseum), Grape (SK), Beats for Love (CZ). Ezen alkalmak során olyan nagynevű zenészekkel osztozott a pulton, mint például Innellea, Monolink, Toto Chiavetta, Glowal, Matador, Eelke Kleijn, Teenage Mutants, Denis Horvat és Coeus.

DENES TOTH – AUTOMAGIC
Release date: 2022-09-12
Label: New Tab Music
Catalog: NTAB006
Tracklist: Automagic – Mindegy – Kontrovers – Telephant

https://www.beatport.com/release/automagic/3848282
https://open.spotify.com/album/1dSc6yXOzg8p9B0eTGQdTu