DJ Budai neve azt hiszem senki előtt nem szorul bemutatásra. Techno úttörő, a funky techno meghonosítója, a FreeE magazin alapítója. Több, mint két évtizede a hazai elektronikus tánczenei szcéna egyik legkiemelkedőbb alakja. Idén volt 25 éve, hogy megjelent az első mixalbuma. Trendteremtő lemez volt, sokunk számára a négynegyeddel való első találkozást jelentette. A formátum hatalmas siker lett, igazi lavinát indított el a hazai piacon, melynek köszönhetően az elektronikus zene korábban elképzelhetetlen népszerűséget ért el hazánkban, a mixlemezeket jegyző lemezlovasok pedig hosszú évekre bevésték nevüket a hazai élmezőnybe.

Azóta sok idő eltelt és a DJ-k egy része is szép lassan kikopott a hazai élbolyból. DJ Budai azonban stabilan tartja a helyét, máig az egyik legnépszerűbb hazai lemezlovas. Az idősebb generáció azóta is félistenként tiszteli, ő azonban semmi esetre sem szeretné, hogy neve a nosztalgiával forrjon össze. Képes az állandó megújulásra, ugyanakkor mindmáig megmaradt a rá oly jellemző funk-os hangzás.

Folyamatosan keresi a technikai újdonságokat, ami által még különlegesebb szetteket produkálhat, de a zeneírásra is rengeteg energiát fordít. Jól ismerhetjük a korábbi szerzeményeit is, azokat viszont még párban készítette el. Ma már egyedül dolgozik. Munkájának legújabb gyümölcsét pedig hamarosan élőben is élvezhetjük, hiszen túl az ötvenen is van hova fejlődni! Ennek ékes bizonyítéka a nemrégiben megjelent szerzői albuma.

Aki hallotta már játszani DJ Budai-t, annak egyáltalán nem meglepő, hogy nála Carl Cox az örök etalon. Erre utal az album címe is, ami a „Roots” címet viseli, vagyis egyfajta tisztelgés az előtt, hogy honnan jött. Coxy zenéje mutatta meg neki a funky – groove-os koszos dögös dolgainak és a technonak keverékét. Ő nyitotta fel a szemét, hogy ez az vonal, amivel leginkább azonosulni tud a gyökerei miatt (soul, fekete zene, hiphop). És ahogy látjuk ez még a mai napig tart.

A lemez a Witty Tunes gondozásában látott napvilágot. Összesen 11 zenét tartalmaz, melynek fele már korábban megjelent náluk, míg a többi csupa új szerzemény. És talán az sem a véletlen műve, hogy összesen 74 perces lett a hanganyag. Pont ennyi volt ugyanis korábban a CD-re írható zenék hossza. Hangzásvilágát tekintve hozza a Budaitól megszokott és elvárt középtempós groove-os hangzást. Kemény, masszív basszusok, stílusában techno és tech-house, de természetesen ezúttal sem maradhat el a funkos hatás, ami DJ Budai védjegye és teszik a zenéjét egyből felismerhetővé. Folyamatos a lüktetés, a sóvárgás a tánc után.

A Witty Tunes 2007-ben kezdte meg működését. Az eltelt másfél évtized alatt több, mint 400 digitális lemezmegjelenéssel büszkélkedhetnek, olyan neveket a szakmába emelve, mint például Metodi Hristov, Cuartero, ANNA, Wade vagy éppen Pavel Petrov. Witty Tunes első körben összesen három eseménnyel fogja megörvendeztetni a hazai rajongókat, melynek első felvonására augusztus 19-én került sor Christian Burkhardt főszereplésével.

A szeptember 30-i lemezbemutatón garantált a seggrázás és a pozitív életérzés. Az esemény hazai supportjáról Budai szerzőtársa Vic azaz Viktor Kaman, valamint No Else, a Witty Tunes kiadó oszlopos tagja gondoskodik majd szeptember utolsó napján az Akvárium Klubban.Esemény: https://www.facebook.com/events/759492665121951