A nemzetközi trendeket figyelve egyáltalán nem ismeretlen jelenség, hogy egy szórakozóhely podcast-sorozatot indít. Ennek egyik nagy előnye, egyben szép gesztusa, hogy a szórakozóhely törzsközönsége a hétköznapok során is hallgathatja az egyes rezidensek, illetve meghívott DJ-k és producerek szettjeit.

Budapest egyik legnagyobb hatású elektronikus zenei klubja a Soroksári úton található Arzenál, amely fenekestől forgatta fel a magyar technót, illetve a hazai klubkultúrát. Falai között felléptek a nemzetközi színtér legnagyobb és legaktuálisabb előadói, rendszeresen képviselteti magát a hazai élvonal, és rengeteg feltörekvő DJ is. 

Az Arzenál pedig most egy saját podcast-sorozattal mélyíti el saját hírét még jobban a magyar elektronikus zenei köztudatban, amelynek első epizódját Man + Machine készítette el.

Man + Machine évek óta meghatározó szereplője a hazai újgenerációs élvonalnak. Aktív DJ és producer, aki sajátos ipari, EBM-től, post-punktól, illetve metaltól inspirált hangzásának köszönhetően megjárta már a legnagyobb és legfontosabb hazai klubokat és fesztiválokat, fellépett headlinerként a bécsi Grelle Forellében, valamint rendszeres vendég a Das Werkben. Mindemellett játszott már együtt a legendás Front 242 és Nitzer Ebb zenekarokkal, dolgozott több alkalommal is a Black Nail Cabaret-vel, illetve jó barátság fűzi Perc-höz és I Hate Models-hez. Kiadványai pedig olyan kiadóknál jelentek meg, mint a patinás Dependent Records, az Istigkeit Records, hamarosan pedig az Omen Records-nál fog kiadni.

Az Arzenál podcastjának első darabja pedig Man + Machine elmondása szerint ennek megfelelően egy 140 BPM körüli indusztriális, néhol kissé „spanyolos” hatású, EBM-mel és post-punkkal erősen fűszerezett, közel másfél órás anyag lett, amelyben egyaránt található saját zene, aktuális kedvenc, valamint kiadatlan szerzemények hazai és nemzetközi előadóktól egyaránt, amely szettet stílszerűen az Arzenálban rögzítettek.

A podcast pedig nem áll meg, heti rendszerességgel fog a tervek szerint frissülni olyan előadók által, akik felléptek már az Arzenálban. Ez természetesen külföldi előadókat is jelent, illetve rengeteg hazai DJ-t is, akik közül találkozhatunk majd például Detective Kelly-vel, vagy Benkével, hogy csak a legközelebbi pár epizódot említsük.

Az első részt itt találjátok: