A Proton Radio nem szorul különösebb bemutatásra, hiszen a nagy múltú csatorna két évtizede kíséri végig a house zene szerelmeseinek életét. A Liquid Sounds Hungary csapata egy éves kihagyás után tér vissza az elektronikus zenei színtérre. Most látták elérkezettnek az időt, hogy a hazai rajongók számára is testközelbe hozzák, illetve élőben megismertessék a rádió holdudvarához tartozó művészeket a „Proton Budapest” címre elkeresztelt sorozat keretein belül.

Az október 7-i buli headlinere ráadásul Melbourne-ből – a messzi Ausztrália második legnépesebb városából, az 1956-os olimpia helyszínéről – fog Budapestre érkezni. GMJ (más néven Gavin Martin) több, mint másfél évtizede meghatározó szereplője a nemzetközi progresszív house szcénának. A mély és érzelmekkel teli elektronikus zene iránti szenvedélye okán a stílus leginkább megbecsült kiadói előtt is megnyíltak számára az ajtók. Olyan nagynevű labelek jelentették már meg zenéit, mint a Sudbeat Music, a Replug Records, vagy éppen a londoni illetőségű Anjunadeep. Szerzeményeit ennek megfelelően a stílus olyan ikonjai pörgetik, mint például Hernan Cattaneo, Dave Seaman, John Digweed, Dousk vagy éppen Eelke Klein.

GMJ a 90-es évek eleje óta foglalkozik komolyabban az elektronikus zenével. Sasha & Digweed – Northern Exposure című albuma volt az, ami igazán megadta a löketet és egyben kijelölte számára az irányt DJ-ként és producerként egyaránt. GMJ számára a zene jelenti az eszközt az élet és az univerzum mélyebb kifejezésére, ami a belső állapotunk egyfajta letükröződése is. A csend és a magány adja számára a legfőbb ihletet. Szerencsés helyzetben van, hiszen gyakran túrázik a lakhelyéhez közeli nemzeti parkban.

Azonban nem csak GMJ lesz az egyetlen nemzetközi fellépő a buliban. Az est másik külföldi vendége Hollandiából érkezik. Clay Van Dijk a stílus régi kedvelőinek nagy kedvencének számít és népes rajongótábort épített ki maga köré a hazai fanatikusok körében is. Szettjeit mély, érzelmes, ugyanakkor húzós ütemek jellemzik. A védjegyének számító nagy mosoly pedig hamar átragad a pult túloldalán táncoló közönség arcára is. A hazai színek képviseletében Feky és La_Fekecs b2b-je, valamint Gino játéka gondoskodik a megfelelő fel- illetve levezetésről.

Ha szereted a minőségi progressive house zenét, akkor itt a helyet! Az október 7-i eseményre a stílus talán legfőbb hazai bázisának számító VOLT Lokálban kerül sor. Így aztán garantált a krisztálytiszta hangzás és a családias hangulat, ami a jó zene mellett talán a másik legfőbb kritérium a stílus szerelmeseinek.

Esemény: https://www.facebook.com/events/640545533991834
Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/liquid-sounds-gmj/