Ahhoz képest, hogy Berlin legnépszerűbb techno klubjába – jó esetben – még mindig csak több órás sorban állás után lehet belépni, igen csak meglepő az a hír, miszerint beszünteti tevékenységét a Berghain művészeit tömörítő booking ügynökség. A munkavállalókat már csak az év végéig foglalkoztatják. Nyolc alkalmazottat fognak elbocsátani.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz az ügynökség kötelékébe tartozó 28 DJ-vel. Az Ostgut Booking olyan neveket képvisel, mint például Ben Klock, Steffi, Marcel Dettmann, Answer Code Request, Atom™ & Tobias, Barker, Barker & Baumecker, Boris, Efdemin, Etapp Kyle, Fiedel, vagy éppen Norman Nodge. Az ügynökséget 15 éve alapították, idén öt új művész – Sedef Adasï, Naty Seres, JakoJako, Fadi Mohem és Lakuti – csatlakozott.

A decemberben bezárt Ostgut Ton kiadó után a booking ügynökség jelentette a Berghain ernyőjének utolsó tevékenységi körét. A kiadó 16 éven keresztül játszott meghatározó szerepet a globális technozenei színtéren. Több tucat albumot dobtak piacra, és a mixsorozatuk is nagy népszerűségnek örvendett. Az utolsó megjelenés a 16. évforduló alkalmából kiadott „Fünfzehn + 1″ válogatásalbum volt.

Forrás: [RA]