Rövid időn belül harmadik budapesti partyjára készülhet a washingtoni illetőségű Witty Tunes. A lemezkiadó saját bulisorozatot indított, mely során a világ számos országába – köztük Magyarországra is – exportálni kívánják az igényes house legjavát. Amire pedig óriási szükség van, hiszen a napjainkra jellemző elektronikus zenei dömping igen csak híján van minőségi house zenékből.

Az október 21-i buli vendége Ray Okpara lesz. A félig Nigériából származó DJ / producer tökéletesen prezentálja azt a fajta hangzásvilágot, amit ma house zenének nevezünk. Szettjeit ütőhangszerek sokasága, sodródó hipnotikus ütemek, léleksimogató dallamok és mély basszusok jellemzik. A house egy életérzés, Ray Okpara tökéletesen érzi, hogy mire van szüksége a közönségnek.

Ray Okpara személyisége hűen tükrözi az általa képviselt zenéket. Ő egy rendkívül kedves fickó, aki széles mosollyal áll a pult mögött és mindenkihez van egy kedves szava. Pedig nem ma kezdte a pályafutását, hanem immáron lassan 30 éve! Barátjával, Johnny D-vel (tudod: „kérem hagyják szabadon a biztonsági sávot„) közösen indultak el a sikerhez vezető úton. Ez még a 90-es évek közepén történt, ekkoriban Ray Okpara még Johnny D UK garage lemezein gyakorolva végezte az első szárnypróbálgatásait, de aztán hamar megtalálta a rá oly jellemző hangzásvilágot. Közösen indították be RAJO névre hallgató klubestjüket a mannheimi The Loft rezidenseként, 2001-ben Nick Curly is csatlakozott hozzájuk. A többi pedig mondhatni már történelem, hiszen Németország délnyugati része csak úgy ontotta magából a hozzá hasonló tehetségeket. Igazi zenei forradalmat robbantottak ki a house és techno szcénán belül, ami kis túlzással úgy hatott a nemzetközi elektronikus zenei közösség ízlésére, mint Detroit, Chicago, London, vagy éppen Berlin. Ray Okpara később aztán Berlinbe tette át a székhelyét. Zenéi olyan neves kiadóknál láttak napvilágot mint a Cécille, Get Physical és az Area Remote. Lassan 10 éve zenélt először Magyarországon, lehengerlő stílusával akkor és azóta is minden hazai rajongót elvarázsol legyen szó klubfellépésről, vagy éppen olyan nagy fesztiválokról mint a Balaton Sound vagy a B My Lake.

Ray Okpara fellépése már önmagában is kötelező programként szolgálhat a house zene kedvelői között, de a line up nem lenne teljes a megfelelő fel- illetve levezetés nélkül. Captain Knuckles a CityMatiné és a RAW sorozat egyik legfőbb alappillére és a Witty Tunes két oszlopos tagja is fülest ragad jövő pénteken. Shades of Play ráadásul egyenesen Washingtonból érkezik, hogy a legkiválóbb zenéket prezentálja a palettáról, mellette pedig a Witty Tunes hazai rezidense, No Else is a lemezjátszók mögé áll október 21-én az Erzsébeti téri VOLT Lokálban.

A Witty Tunes egyébként 2007-ben kezdte meg működését. Az eltelt másfél évtized alatt több, mint 400 digitális lemezmegjelenéssel büszkélkedhetnek, olyan neveket a szakmába emelve, mint például Metodi Hristov, Cuartero, ANNA, Wade vagy éppen Pavel Petrov.

A jegyek már kaphatók. A jelenlegi árviszonyok mellett pedig most nagyon jó dealt köthetünk, ugyanis az elővételes belépő ára mindösszesen 3000 ft-ba kerül. Ne maradj le róla!

Esemény: https://www.facebook.com/events/5725660610819829
Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/witty-tunes-pres-ray-okpara

Borítókép: Christian Dammert