Anfisa Letyago személyében egy újabb roppant népszerűségnek örvendő hölgyet üdvözölhetünk, aki egészen rövid idő alatt küzdötte fel magát a legjelentősebb fesztiválok nagyszínpadára. A Nina Kraviz-hez hasonlóan szibériai származású, ám Deborah De Luca-val egyetemben Nápolyban székelő djane a napokban adta ki kiadta legújabb EP-jét. A „Rosso Profondo” címet viselő megjelenés igazán ropogósra sikerült. De miért tűnhet úgy, mintha már hallottuk volna valahol? Különösen az olasz nyelvű vokál lehet ismerős. Az olasz soundwall.it portál foglalkozott először a kérdéssel. Szerintük ugyanis Anfisa Letyago új zenéje nem más, mint Donato Dozzy és Anna Caragnano ikonikus „Parola” átdolgozásának a koppintása.

Dozzy azt állítja, hogy Letyago énekhangja és Anna Caragnano vokálja (ami egyébként egy 2019-es release, tehát viszonylag kis idő telt el a két megjelenés között) túlságosan hasonlít ahhoz, hogy véletlen legyen.  Dozzy azt nyilatkozta a Resident Advisor-nak, hogy „lát hasonlóságot” a két track között, majd így folytatta: a fő probléma itt nem az, hogy ez plágium-e vagy sem (valószínűleg nem), hanem az a tendencia, miszerint mostanában egyre több producer egyszerűen csak lemásolja mások ötleteit, ahelyett, hogy valami újjal próbálkoznának. Ennél sokkal kreatívabb attitűdöt szeretnék elvárni mindenkitől.”

Anfisa Letyago-t teljesen letaglózták a vádak, szerinte azok ugyanis teljességgel alaptalanok. „Nagyon meglepődtem, amikor elolvastam a soundwall cikkét. Szerintük ugyanis „kirívó módon másoltam” egy zenét, de ez a feltételezés hamis. A két track egy csomó mindenben különbözik egymástól a szöveget, ütemet és dallamot illetően is.”

Anfisa Letyago még soha nem zenélt Magyarországon. De ez hamarosan változni fog, hiszen november 26-án a Cinema Hall-ban fog bemutatkozni a hazai publikum előtt.