Október közepén az egész világ Amsterdamra figyel. Mondhatjuk úgy is, hogy ezen a héten mindenki Hollandiában van, aki igazán számít. Ezekben a pillanatokban is zajlik az Amsterdam Dance Event, a globális elektronikus zeneipar legnagyobb seregszemléje. Az ADE az elmúlt években az elektronikus zenei kultúra talán legfontosabb eseményévé vált. Itt jön össze a szakma, az előadói oldaltól kezdve a szervezőkön át a technikai szupportig. Szakmai előadások keretein belül vitatják meg a jelen helyzeteket és mutatják be a jövő újításait. Az ADE széleskörű konferencia- és fesztiválprogramja mellett kiemeli a jelenlegi technológiai és társadalmi tendenciákat, melyek más művészeti ágazatokkal, mint filmmel és fotózással is kereszteződnek. Ezáltal Amszterdam lett a nemzetközi elektronikus zenei közösség találkozási pontja ezekben a napokban, több százezer zeneipari szakember és érdeklődő gyűlik össze ilyenkor. A szakmai események mellett egymást érik a klubesemények a városban, ahol idén is több honfitársunk képviseli magát a DJ-pultban.

Peter Makto rögtön kétszer is fel fog lépni, mégpedig szombaton. Az egyik eseménynek pedig mi is fül- illetve szemtanúi lehetünk az Internet segítségével. Peti idén nyártól az Ibiza Spinners ügynökség támogatását élvezi és ennek egyik állomása lesz az online nappali megjelenés.

Az online közvetítést ezen a linken tudjátok elérni: https://linktr.ee/the_cave_studios

Az éjszaka folyamán pedig az ADE fesztivál keretén belül az egyik legendás underground klub falain belül, a Perspectives Digital Showcase bulin hallgathatja meg a közönség Peter Makto szettjét.

Esemény: https://facebook.com/events/s/perspectives-digital-ade-showc/374217188115952/


De nem csak Peter Makto lesz az egyetlen, aki Magyarországról érkezve fogja minőségi house zenével megörvendeztetni a vájtfülű amszterdami közönséget. James Cole elsőízben fog résztvenni az ADE eseményein. A Badgirls fejét október 22-én, a Panama Clubban megrendezett Deeperfect Showcase keretein belül fog a lemezjátszók mögé állni egy kilenc órás maraton keretein belül.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1405821346611447/


Raul Young személyében pedig a hazai techno közösség egyik legnagyobb tehetsége is bemutatkozhat. A fiatal kőszegi származású DJ / producer a Marco Bailey által vezetett Materia csapatának egyik legtöbbet foglalkoztatott tagja lett. Így aztán az Amsterdam Dance Event keretében ma este megrendezésre kerülő Materia Klub Night-on is lehetőséget kap, ahol többek között olyan nagynevű előadókkal osztozik a pulton, mint például Keith Karnal, Temudo és természetesen maga a label boss is.

Esemény: https://www.facebook.com/events/5285165118185641

Mi mást tudnánk írni még zárszónak mint azt, hogy HAJRÁ MAGYAROK!