Aki rajong a The XX vagy King Krule dalaiért, annak nem érdemes otthon maradnia.

A barbadosi, ír és török felmenőkkel bíró angol énekesnő ugyan csak 2016 óta aktív, gitáralapú és szuperőszinte zenéivel ma már az egyik legfelkapottabb előadó az érzékeny slágerekre vevő indie pop-körökben. Dalaival az egyszerűség tökéletes lenyomatát adja, és még a legmélyebben kavargó érzéseket is képes olyan, szimplaságukban gyönyörű formákba önteni, hogy azzal azonnal elcsavarja az ember fejét. 

Pedig nem volt mindig biztos saját magában: ugyan gitározni már 12 évesen megtanult, az éneklés csak azután jött, hogy egy tanára közölte vele, milyen kellemesen csilingelő hangja van – egy Guardian interjúban maga mondta el, hogy amikor egy fesztiválon olyanokkal osztozott közös színpadon, mint Kelsey Lu, Blood Orange, Mitski vagy a Mount Kimbie, akikre mind felnéz, eleinte nem is értette, mit keres ott. 

Pedig azért sejthető a sikerének záloga: az atomizált nagyvárosi létet megragadó, fojtottan soulos, máshol jazzesebb, vándorló gitárjátékkal megtűzdelt, de mindig atmoszférikus alapokra helyezett számai telibe találják a jelenlegi korszellemet, amiben nehéz fogódzókat találni – ő azonban tálcán nyújtja át ezt nekünk, ha csak egy óra erejéig is. Az énekesnő a PAINLESS című idei lemezének európai turnéján, először játszik Magyarországon. 

Akik pedig Nilüfer Yanya kihagyhatatlan műsorának megágyaznak, azok a Telekom Electronic Beats első válogatásáról az egyre szélesebb ismertségbe ugró, szintén nagyon kedves vibeokban utazó hazai Flanger Kids párosa. 

Esemény: https:/ www.facebook.com/events/692484105218959
Jegyek: https://magyarzenehaza.com/esemeny/nilufer-yanya-uk-flanger-kids

Borítókép: Talie Eigeland