Akik jártak már Európa elsőszámú csarnokrendezvényén, biztosan megtapasztalhatták már azt, hogy a rendőrség kiemelt figyelemmel kíséri az eseményeket. Persze ezen nincs mit csodálkozni, egy 19 órás buli kapcsán sokan képesek túlzásokba esni.

A hagyományosan áprilisban megrendezésre kerülő Time Warp-ot a koronavírus miatt 2022-ben sem tudták megtartani a megszokott formájában és időpontban. Némi gyógyírt jelent a rajongók számára, hogy idén is sikerült megrendezni a bulit az eredeti helyszínen. A két naposra bővült esemény azonban most csak két teremmel működött. Október 28-29. között olyan nevek álltak a pult mögé a Maimarkthalle-ban, mint például Amelie Lens, Richie Hawtin, Adam Beyer, Kölsch, Solomun, Sven Väth, Peggy Gou és Loco Dice.

A hatóság emberei pedig idén sem tétlenkedtek. A rendezvény helyszínén és annak környékén összesen 330 ember ellen indult büntetőeljárás, akik közül 315 partyarc hozható összefüggésbe kábítószerrel való visszaélés kapcsán. A rendőrség tájékoztatása szerint három esetben intézkedtek lopás, három esetben pedig súlyos testi sértés miatt és két rablás is történt.

Ketten azért kerültek a rendőrség látókörébe, mert megtagadták az intézkedést, két rendőr pedig könnyebben megsérült. Egy személyt azért tartóztattak le, mert péntek este a főpályaudvar közvetlen közelében több, mint 100 ecstasy tablettát találtak nála.

A lefoglalt kábítószerek mennyisége meghaladta a tavalyi értéket. Összesen több mint 250 grammnyi drogot találtak a rendőrök (kannabisz, heroin, kokain, LSD, amfetamin, LSD és gomba), valamint 500 ecstasy tablettát is elkoboztak.

Túlzás nélkül állítható, hogy a Time Warp – amennyiben maximális kapacitással működik – az európai kontinens első számú beltéri techno rendezvénye. Jövő áprilisban pedig négy év után először rendezik meg az esemény a klasszikus felállásban. Ez azt jelenti, hogy 7 színpadon több, mint 40 DJ lesz hallható mintegy 19 órán keresztül.

Forrás: [Die Rheinpfalz]