Újabb komoly megjelenést könyvelhet el magának Cali Martini. A 27 éves budapesti DJ / producer a Németországban székelő Trippy Code Records gondozásában jött ki egy három számos EP-vel.

Cali Martinit már kisgyerekként rabul ejtette a zene. Az általános iskolás korában zongorázni tanult, később pedig dob oktatásra járt. Gimnáziumi évei alatt különböző népi hangszereken kezdett el játszani, majd később kisebb rock és metal zenekarokban játszott dobosként és gitárosként. Ilyen zenei előképzettség mellett mondhatni kikövezett út várta az elektronikus zenei közegben. Főiskolai évei alatt végezte el az imPro School által szervezett zenei produceri képzést, majd ezután kezdett el komolyabban foglalkozni az elektronikus zenével. Eleinte house és RNB stílusú trackeket írt, majd a megismerkedett a technoval és annak különböző ágazataival. 2017 óta készít melodic és hard techno típusú zenéket, amik aztán olyan külföldi kiadók címkéje alatt láttak napvilágot, mint a Trip & Acid, Traum Techno Germany, DSR Digital, Take My Space és a Trippy Code, ahol már korábban is jegyzett saját megjelenést.

Zenéi több alkalommal is felkerültek már a Beatport Top 100-as listáira, ezzel párhuzamosan nőtt saját szerzeményei lejátszásának száma a különböző platformokon, szerzeményeit eddig a világ 112 országában játszották már le.

Ugyanebben az évben lépett először a lemezjátszók mögé. 2022-ben első helyezettként végzett a szegedi Sunder Club által megszervezett Emerging Stars Dj versenyen. Egy hónappal később pedig beválogatták a Petőfi Rádió által szervezett Szelektrik országos tehetségkutató verseny első fordulójába, így bekerült a legjobb 50 közé. Azóta már átlépte a másfél milliós streamelést Spotify-on, és egyre több helyen hallhatjuk zenélni Budapesten és az ország számos pontján is.

Cali Martini zenei képzettsége igen csak széles palettán mozog. A most megjelent „Heaven Does Exist” címre elkeresztelt EP ennek tükrében a techno széles spektrumát hivatott bemutatni. Találkozhatunk a 90-es évek hangulatvilágát megidéző elemekkel modern köntösbe csomagolva, hard techno ütemekkel, de még melodic technora hajazó dallamokkal is. Cali Martini friss EP-je kiválóan szemlélteti azt, hogy merre halad napjainkban a techno. A zenék dallamvezetését tekintve pedig le sem tagadhatná a komolyzenei előképzettségét. Egyből szemet szúr, hogy szakavatott kezek és fülek készítették őket.

A zenék Ableton Live-ban készültek,  M-Audio Oxygen49 MIDI Controller segítségével. Martin a dallamok írásához Massive és Avenger szintetizàtorokat hasznàlt. A zenék elkészítésekor nem használt sample pack-okat, szinte az összes hangmintát saját maga készítette el, amit különböző helyszíneken vett fel. Az album teljes hanganyagát BeatQueche masterelte.

CALI MARTINI – HEAVEN DOES EXIST
RELEASE DATE: 2022-10-28
LABEL: Trippy Code
CATALOG: TYC709
BEATPORT: https://www.beatport.com/release/heaven-does-exist/3908842 

Ha pedig élőben szeretnéd meghallgatni az EP-n szereplő dalokat, akkor gyere el november 9-én (18.00 – 23.00 között) a budapesti Nehru parton található Pavilon Bar-ba, ahol a Primate.hu által szervezett bulin Cali Martini is zenélni fog, A belépés ingyenes!
Esemény: https://www.facebook.com/events/1394530997622383


Borítókép: Abel Mate