Egy hónap múlva, egészen pontosan 2022. december 5-én fogják bemutatni azt a „25 Years Of UK Garage” címre hallgató dokumentumfilmet, ami az intro alapján a stílus minden rajongója és az arra fogékonyak számára is kötelező alkotásnak tűnik.

Bőven lesz miről mesélni, hiszen a 100 perc körüli dokumentumfilm a műfaj történetének kulcsfiguráit mutatja be. Olyan legendás művészek szerepelnek benne, mint például Ms. Dynamite, Heartless Crew, Scott Garcia, Megaman, Oxide & Neutrino, Pied Piper, Masterstepz, So Solid Crew, Lisa Maffia, MC Creed, Majestic, MC Bushkin, Pay As You Go Cartel és Dane Bowers.

A filmben felbukkan Anthony Joshua is, aki olimpiai és világbajnoki címet is nyert ökölvívásban, később pedig MC-ként lépett fel a Garage Nation fesztiválon. A labdarúgás kedvelői is felfedezhetnek maguknak egy ismerős arcot a filmben szereplők közül Ian Wright szeméyében, aki 33-szor viselte az angol válogatott mezét és előszeretettel látogatta a garage bulikat.

A Platinum Pictures által megvalósított alkotást Terry Stone és Richard Turner rendezte. A filmet múlt hónapban mutatták be a Marbella  Filmfesztiválon.

Forrás: [DJ Mag]