A Berghain kétségtelenül az egyik legismertebb klub a világon. De ez elsősorban nem feltétlenül a sehol nem látott line up-oknak és maratoni hosszúságú partik miatt alakult ki így, hanem a helyet betöltő misztikum és a roppant szigorú beléptetési rendszer miatt. A többség hosszú órák várakozása után sem lépheti el a küszöböt. Így aztán természetes, hogy mindenki be szeretne jutni. A Berghain rejtélye már rég túlmutatott a klub eredeti közönségén, igazi turistalátványosság lett a hely. A „Late Night Berlin” című Youtube-csatorna műsorban három önként jelentkezőt próbálnak bejutattatni a klubba.

A program célja. hogy túljárjanak a Berghain kultikus kidobójának, Sven Marquardt-nak az eszén. A moderátor – aki állítása szerint eddig csak egyszer jutott be a klubba – egy „boot camp” keretein belül kívánja átadni az ismereteket.

A bootcamp egy újszerű képzési forma, ahol a jelentkezők néhány hónap alatt sajátíthatják el egy új szakmai alapjait. A bootcamp jellegzetességei közé tartozik az önálló tanulás és problémamegoldás, a csapatban való dolgozás, a mentor alapú képzés, valamint a digitális oktatás eszközrendszereinek alkalmazása.

A kurzus alatt semmi olyan új információ nem hangzik el, amiről ne tudna egy átlagos felkészültségű partyturista, aki Berlinben szeretne eltölteni egy hosszú hétvégét: öltözz feketébe, ne várakakozzatok csoportosan a sorban stb.)

A mentorprogram egyik csúcspontját jelenti, amikor a bejutásra áhítozó (egyébként abszolút nem odaillő) arcok a line up-ban szereplő dj-k nevét (pl. Stef Mendesidis, DVS1 Mark Broom és Gerd Janson) nevét próbálják memorizál.

[Spoiler]A gyorstalpaló végén természetesen gyakorlati vizsga következett. A sorbanállás feszült pillanatait rejtett kamerákon keresztül követhettük. Végül a három jelentkezőből sikeresen be is jutott az egyik. A filmet néhány nap alatt már több mint 1,2 millión látták és sajnos csak német nyelvű felirattal nézhető.