Az Airsound Records hazánk észak-nyugati régiójából terjesztette ki magát a nemzetközi techno színtérre. Stabilan tartják a zenék ütemezését, minden hónapban újabb release-zel gazdagítják a honi és a nemzetközi techno szcénát. Nem volt ez másképp az őszi szezonban sem, az elmúlt három hónapban egy olasz, egy argentin és egy magyar producer megjelenésével gyarapodott a diszkográfia.

Szeptember közepén a torinoi szcéna egyik feltörekvő tehetsége mutatta be a zenéről való definícióját Antonio Ferrara aka BLACK CROW személyében. Az észak-olasz metropoliszt „fekete városnak” is szokták nevezni. Errefelé különösen nagy népszerűségnek örvend az indusztriális jellegű techno. BlACK CROW a „Genau” nevű kollektíva rezidense, ami egy lemezkiadóként is működő niche szerveződés. Az Airsound Records 88. kiadványán rögtön tíz saját szerzeményt is felvonultatott. A zenéiben sötét tónusok keveredését figyelhetjük meg atmoszférikus és pszichedelikus hangzásokkal ékesítve. A lemezre számos pozitív feedback érkezett, közülük pedig The Advent tűnik a leglelkesebbnek. Ami nem csoda, hiszen a kiadvány Top1-es release volt Raw/Deep, Top3-as pedig Hard Techno kategóriában a Beatporton.

https://www.beatport.com/release/unwanted-plan/3826382

Az októberi megjelenés egy fiatal hazai zenész nevéhez köthető, akivel tavaly már mi is készítettünk egy interjút. Indirect Movement-et az Abstract Collectiva nevű csapat alapítójaként ismerhetjük. Egy csomó remek bulit hoztak tető alá a budapesti Flachback-ben, de az ország szinte összesebb jelentős klubjában megfordult már. Készített már zenét CVRDWELL és Axeev-vel közösen is, az ASR89-es címkéje alatt megjelent kiadvány volt az első önálló szerzeménye a sorban. Fiatal kora ellenére pedig külön öröm, hogy nem ült fel a hype vonatra. Az általa prezentált hangzásvilág az, amit igazi technoként definiálhatunk. Az EP  Electric Rescue tetszését is elnyerte, aki ígéretet tett arra, hogy játszani fogja ezeket a zenéket.

https://www.beatport.com/release/affirmations/3826352

Az Airsound Records legújabb kiadványa péntektől lesz elérhető és egy Buenos Aires-i DJ / producer készítette el. Dangelo nevéhez köthető két saját kiadó – Fracture Records és a Dissolved Mind Records is, de az nyugat-magyarországi label sem ismeretlen számára, hiszen már korábban is jegyzett itt zenét. A frissen megjelent EP öt saját szerzemény mellett három remixet is tartalmaz, CVRDWELL, Dorian Knox és a kiadófőnök, Akos Wex tolmácsolásában. Az ASR90-es címkéje olyan nagynevű dj-ktől érkezett feedback, mint például James Ruskin és Klaudia Gawlas.

https://www.beatport.com/release/variable-forms/3902536

Friss hír még az Airsound Records háza tájáról, hogy januárban indul a megújult sub label. A Second Air Records a hard technora kíván fókuszálni és várják a feltörekvő producerek demóit! Az Airsound Records megjelenéseit pedig már a Bandcamp-en is megtaláljátok: https://airsoundrecords.bandcamp.com/